Sunday, 29 May 2011

Perlukah kutuk KPOP?

*sigh* i don't know what to say lar... after reading their tweet, hmmm... what did i feel? i don't know how to explain it... but... hey, did you have to say that out loud? =.= oh come on... rezeki masing2 lar... just think ah... the reason why the organizer invite them? Perhimpunan Sejuta Belia... Semua tu taktik nak tarik ramai belia pergi sana... Hmmm... Bukan ker bagus? Kalau nak harapkan korang... Sorry to say this... Ramai sangat ker yang akan dtg? Ok lar... Korang rasa dianaktirikan oleh pihak pengajur? Pergi ah complain kat diaorang! Pesal? Takut tak dibayar ker? XP Organizer buat macam tu maybe sbb SJM tu kan artis luar... Nak tunjuk contoh yang baik ah pada org luar... Kalau diaorang tak dilayan... Hbs ah diaorang kena kutuk bila pihak SJM balik negara diaorang... Tak gitu? Hmmm...

Seriously tak nak gaduh2 tapi korang dah buat kitaorang terasa sangat! Perlukah cakap macam tuh? Just nak remind la kan... Sbb artis2 macam korang la yang buat kitaorang benci kat geng2 seangkatan korang... Jgn buat aku meluat and pandang rendah kat korang ok? Aku tak nak pun post benda ni... Tapi just utk peringatan korang... Sekali ko kutuk KPOP, SEJUTA kali aku benci ko... I'M SERIOUS!

Mila, i WAS your fan before... i support you when you were on AF... tp ko buat aku mcm ni... ternyata semua support aku sia-sia jer... Rody Kristal, peh... tak sangka... dulu aku pernah pergi tgk konsert ko and kengkawan ko... siap jerit2 nama ko... ternyata membazir air liur aku jer! I DECLARE A WAR WITH THIS TWO!!!! muaahahhahahahaha!!!

meh2 kita RETWEET apa yang diaorang tweet... kekeke... yes, i'm cruel when people cruel to me! oh... lupa nak bagitau... ada sesapa pernah gtau korang yang KPOP fans ni menakutkan?

tweet from Rody Kristal...

rodykristal: Bodoh la!lebih2 kan artis korea!puk***********!!!smpai toilet pun x le guna!
- kekekeke... mesti dah tak tahan sgt smpai TERMAKI... XP ni la sifat sebenar artis malaysia... *thumbs up* mesti korang terkejut tgk fan diaorang kan? terlampau ramai? ala... kan perhimpunan SEJUTA belia... biasa la tuh, bang!

tweet HOT from Mila...

Kelazzzz Kementerian Belia dan Sukan. Hari Belia Negara Malaysia, Artiste Korea Perform!! syabas KBS!!!

- nak wat mcm ner kan... kesian artis malaysia KITA... nampaknya korang kena la naikkan STANDART <--- gaya Mila, korang... sbb kerajaan pun panggil artis luar perform... tsk... tsk... tsk.... kesian.... ohh... KBS, artis kita tak puas hati! lain kali jgn panggil artis luar ok?

tak kisah jugak nak bawa sapa perform di Malaysia sbb kita semua flexible. tp Jgn lah anak watan di tolak kiri dan kanan..
- eh, eh... mana 1 yang btl ni? bila baca tweet kat atas tuh ckp lain, ni ckp lain plak... *geleng kepala*

dan malas lah nak ambil tau sangat... ermmm kalau Black eye peace ke beyonce ke rihana dtg kan best :) peace KPOP lover!!! jgn marah2 xbaik
- ehem... *clear throat* owww... klu BEP or Beyonce dtg x per lar erk? oww... kalau diaorang dtg artis Malaysia tak dianaktirikan, tak ditolak ke kiri kanan, btl x? see? sbb korang tak tau and tak minat KPOP, so korang kata mcm2... aku rasa, kalau BEP or beyonce yg dtg... peh! tak payah cakap... mesti korang agung2kan diaorng LEBIH dari kengkawan korang sendiri! btl x? biasa lar... korang dah biasa wat diaorang sbg IDOL korang...

yang ni plak, reply Mila utk salah sorang fan KPOP...

@kay_aiden: @rodykristal @Mila_Jirin alah...kpop is much better :P dorang pandai NYANYI and MENARI..korang pandai ke??”<= miming???
- ish2... macam la ko tak pernah miming kan? wahahahahaha! ko patut pergi SS2 or SS3 ari tu... tgk macam mana diaorang MENYANYI sambil MENARI! XP sesedap mulut ko je cakap diaorang miming huh!? try wat konsert nyanyi 30 lagu... ala.... 20 dah ler... ko jgn miming! ko nyanyi smbil menari smpai.... tak nak la cakap... kang terlebih sudah... :P

ni tweet Mila yang paling best....

@rodykristal that y i xnak buat event tu.dah lah budget dibawah piawaian.. tak tau lah.kita dah merdeka but still dijajah. i know how u feel

- peh!!! demand gak ko ni... tak sangka ko 1 kampung ngan aku! dah lupa kampung ko ker? sg batu, teluk kumbar... kekekeke... ko ditawarkan bayaran rendah... agak2nya berapa la erk? even kwn ko tu pun kata dia punya bayaran ok... :P *fail* demanding artist.....

what? aku mmg tak puas hati! korang nak salahkan organizer? pi ah salahkan diaorang tapi jgn sesekali sebut perkataan KPOP! diaorang artis, korang artis... sama2 cari makan ngan cara yg sama... so, kenapa mesti ada benda2 mcm ni? PERLUKAH? whatever it's, think before you type it... XP aku selalu cakap benda ni...

sekian, bg yang terasa, PADAN MUKA! muahahahaha! jgn memain ngan api ok!? kang terbakar susah... tak de sapa dapat selamatkan lagi... ish2x...

eh... terasa ker? meh aku quote tweet Mila...

whatever lah!!! as a human we have The right to say what we want.. if u like it follower.if not just unfollow.. simple rules..peace no war!

just like what you said... i also a human, so i've a right to say anything i want! :P kekekeke... this is my blog, if you don't like it... uhhh... i don't even invite you to come here... you're always free to click the 'x' button...

sekian, terima kasih banyak2!

SAYA SAYANG MALAYSIA WALAUPUN SAYA TAK SUKA PERANGAI SESETENGAH *point to that sesetengah person* ARTIS MALAYSIA!

63 comments:

  1. mintak share boleh? sedih sedih ngn dorg. apelah mentaliti artis Msia ni. Y.Y

    ReplyDelete
  2. pehal nak kutuk KPOP mcm tu..!what lah..!tak sangka artis malaysia macam tu..

    ReplyDelete
  3. no offense. drg kutuk sbb drg jelez la tu sbb bakat drg xsebagus k-pop. anyway k-pop DAEBAK!!! ^^

    ReplyDelete
  4. mmmg terbaikkk!!!! ya k-pop fans mmg mnakutkan~stuju sgt~skali dye main taik ngan kite,,,berjuta-juta kli kte balas~ mmg skit aty gilew thap gaban~mcm niy kew nk jdykn idola klu dh prngai hampehh cam niy~ klu dh x laku wt cre x laku xyah nk kutuk2,,,diam2 suda!

    ReplyDelete
  5. terbaek!!! suka entry ni!! sokong22! dorg tak tau betapa menakutkanya fan kpop! gilerr nak kutuk2 mcm tu! sakit hatinya!!!

    ReplyDelete
  6. Serius...Kpop fan mmg menakutkn.... Padan muka mila tu.... Dh la baru setahun jagung kat industri ni..Jgn ko nk bandingkn ngan Super Junior yg dh training dr umur belasan tahun lg k... Ko mmg xde standard... Jeles ke ngn diorg yg ade b'billion fans tu... Ko tau kn yg ko x setanding Kpop? Ngeng la ko ni Mila....Rody... kesian2... ni la akibatnye xpegi skolah....

    ReplyDelete
  7. MANUSIA KER APER BETINA NI>?? .cakap putar belit mcm pe ntah. kutuk kpop and masuk skali nama korea. pastu cakap nko universal lak! jijik aku ngan betina mcm nko ni. sumpah aku xnak sokong korang lagi dah! salah diorang ker kalau diorng tu lagi hebat dr nko?? miming nko ckp?? nko ader dance ker??? kalau stakat gelek pinggang baik xyah. vocal pun bknnyer hebat sgt pon. ok lah..aku admit nko pnyer suara bagus. tp artis melayu lain ok sgt ker?? original ke??? identiti sendiri??? CELAH MANA??? baju nko pakai tu pon bukanyer INDENTITI MELAYU BANGANG!! aku akan post sumer tweets nko ke international press. prepare for ur doom! moron. memalukan nama malaysia!!!

    ReplyDelete
  8. kpop daebak!dorang mmg dr kecik2 kot dah train...dah sampai level international artis...kau hado??*kalo justin bieber dtg pon ak xheran....kpop is d best!*

    ReplyDelete
  9. daebak~!
    i love this post~~
    nak share kt twitter ye...tq

    owh~Saya Sayang Malaysia gak~ XD

    ReplyDelete
  10. dh la x dpt g,,dpt cite mcm niy lgi hangin aq dbuat'y~

    ReplyDelete
  11. @rodykristal yg buat pengurusan diorang tu bukannyer suju! Marctensia. salahkan diorang la!. korg ni memalukan. talam dua muker. dpn tunjuk baik, lepas habis, hah. maki hamun. sumpah xnak minat korang lg http://dah.kpop xpernah buat koncert lebih dr pukul 11 mlm. nak salahkn ktorg ker nak tgu lewat giler untk korang?? kalau korang perform awal xper gak.diorg bukannyer kaki lepak mcm org melayu. masing2 ader keje. korang kutuk la aper kt diorg, yg menang byk awards, best artis of the year bertahun2, top ten world best selling album, sumer suju. bukannyer korang. diorg xperlu nak tiru org puteh. sumer element music diorng samer mcm Cpop n Jpop. korang sokong org puteh yg berjela2 burok akidah xper?? tayang saner sini, org korea yg duk berbungkus ngan sweater 24 jam xleh plak?? what a moron. tgk rambut korang ngan rambut diorang jer..senang. BEST EXAMPLE.

    ReplyDelete
  12. Totally agree with your post..
    tak berfikir sebelum tulis, kan dh mkn diri..!!

    ReplyDelete
  13. maaf la, tapi aku ni anti-kpop. Tak minat artis tempatan gak. but i admit, korean artists lagi hebat compare to artis Malaysia. Kalo perbalahan antara kpop fans dgn anti-kpop tak kisah la. tapi kalo sorang celebriti yg mengeluarkan kenyataan camtu, memang habis la.
    apa hak dia kata 'kita masih dijajah'? Dia sibuk jadi artis tu bukan penjajahan mental ke?

    ReplyDelete
  14. yeah ! suke ayt2 tuhh !!
    BEP n Beyonce lgi truk la dri KPOP !

    ReplyDelete
  15. one word: dengki!

    kebanyakan artis melaysia ni hati busuk. cubalah berbaik2 sikit ngan artis kpop. itu baru artis korea, belom artis jepun lagi.

    ReplyDelete
  16. alaa...korg minat kpop semata2 rupa je kan. diorg tu dah la plastik. tu yg korg suka. yup..aku pun suka kpop. peminat suju..gi gak tgk suju m smlm tp aku neutral..cuba la phm situasi dua2 pihak.

    fan suju giler!! SUKA MAIN TOLAK2. masa kristal perfom pun crowd dah ramai. tp xde tolak menolak pun. baik je duduk atas krusi. kalo aku artis pun bkecil ati gak dgn fans. buat event utk belia malaysia. yg dtg artis korea. fan pun dtg stakat nak tgk artis korea. sape xsedih oii. aku pun dah agak. suju balik je..crowd pun hilg

    suju pun xla mesra sgt dgn fans. ada diorg turun bawah salam dgn fans? dgr ape yg fans jerit2? menyanyi sama2 dgn fans? xde kan? stakat choose beberapa lucky fans naik pentas - tu aktiviti yg dirancang penganjur. banding dgn kristal, razlan siap turun bawah salam dgn fans. ape fans jerit pun dia dgr suruh ulang n jawap.

    kyuhyun masa solo pun dok je kat blkg..xlalu kat depan pun. pemalu? dah brape tahun jd artis? suju pndang ke awek btudung? yg naik pntas pun smua cina. serena pun ckp cina dgn diorg. diskriminasi btul. weii..ni malaysia la..bukan china. aku peminat suju..tp rasa agak keciwa sket sbb mcm xdilayan.

    tau x org korea pndang ape kat org mlayu? diorg pndang org malyu mcm anjing tau. tu student2 yg blja kat korea bgtau. tp org korea tu la yg korg, yg kita puja2


    @meolchiloveshae... korang rase..kalau ditakdirkan kpop perform last2 skali mcm pukul 1 pagi camne? sanggup nak tunggu tak?

    ReplyDelete
  17. come on la... xkkn korg plak nk gaduh.. otak kasi bukak la.. skg ni aku nk ckp pasal mila n rody nye word yg die tweet dlm twitter 2.. word tuh kasi betol la sikit... kite org malaysia, lg2 yg melayu 2... adab ngn budi bahse tuh penting.. mila pon masalah gk.. sbb pahal die nk kutuk kpop lebeih plak.. SUJU M 2 x kacau die pon.....

    korang ade otak kasi pikir sikit.. mak bpk dah sain agreement ptptn nk bg korg msuk universiti.. xkn otak nk kampung lg kot..... halamak....

    yg sanggup tggu kpop perform smp bape pagi tu g lantak dorg la... bukan masalah kau pon cik @ABY yerk.. ko ke sapot die? ko jge dorg ke? xkan... take care of ur self la... xkn nk kne ajar pulak..

    *sorry,i'm not trying to bashing you @ABY but, your word quite harsh here and i think your should serve with that too~ Annyeong!*

    ReplyDelete
  18. @anonymous. aku x paham apa yg u ckp ni. apa yg harsh nye? aku reply kat tuan blog.ayat tuan blog tu lagi harsh. yg bawah tu je kat meol.

    minat tu boleh..tp jgn fanatik n agung2kan sgt. korg xphm situasi. cuba korg bygkan ditmpat rodi. di msia, org msia, nak gi toilet pun xbleh. kene halau, kene marah semata2 smua kmudahan dikhaskan utk suju - org luar.

    suju dtg.. pentas di mop, bila artis msia nak perfom, xde pun nak bersihkan lantai. situ pun dah nmpk diskriminasi

    aku peminat suju gak weii..tp bpada2 la. aku pun sanggup tggu bdiri 3 jam tggu suju wat show. bg aku show local lg best, diorg lg mesra peminat. trasa diri dihargai sbagai peminat

    ReplyDelete
  19. Mila & Rody aku rasa korang memang hebat sehinggalah aku baca tweet korang yg ala2 iq budak tadika je stended nye... betapa rendahnye maruah korang bila mencaci maki & memaki hamun org luar lebih2 lagi org luar tu sebenarnya berjuta-juta kali lebih baik stendednye dr korang berdua. mungkin la kita ni hanya seAsia maka korang pun rasa jengkel. tapi lain bunyiknya kalao yg dtg tu artis Hollywood yg aku rasa taraf diorang celah tapak kaki aku je. memang kesian la korang ni. memaki hamun salah tempat.

    ReplyDelete
  20. i like this post a lot. n i do agree that k-pop fans can be a little scary when it comes to defending their beloved idols. an artists, they should be professional. that's how the entertainment business works. if they can't handle a small misunderstanding like this, i'm sure that they won't last long. however, the use of foul words is too much. whatever happened to our 'budi bahasa budaya kita'? if this is how msian artists act, i'm not sure if they're ready to bring msian music to a higher level.

    ReplyDelete
  21. BWUAHAHAHAHAHA~~~mmg makan dalamlah kalau si rodi ngn mila baca...hahahaha~~~

    p/s : cik kaseh baru je jerit2 kat rodi yg muke kiyut mcm chinen yuri HSJ malam tadi...lepas die kutuk abang2 suju saya...cheis~blah ah woi!tanak minat kat kau dah!!!

    ReplyDelete
  22. aku bukan nak kutuk cik Aby, tp..aku rse klu SUJU turun bwh slm ngan peminat, mmg kslmtn dorg sgt trancam..sah sgt2 palang2 bsi tu sure kne tolak..aku yg dok kat tpi stage tu da mcm sandwich gler..yg ckp dorg pndg org mlayu mcm anjing, myb sstgh bkn semua..mcm xde org m'sia yg pndg org korea mcm anjing..tu contoh dah ada..aku x suke r kiter yg konon2 ELF ni gaduh2..aku sbg ELF mmg anti tol klu ELF gaduh ngan ELF..wadda??btw, Henry, wookie, sungmin senyum je kat kitorg yg b'tudung ni..n fan choose uh aku x rse diskriminasi..most of the fan kat dpan uh pun china..n 2 dr 6 org fan uh org mlayu..so xyah nk pertikaikan r..buat rilex sudah..xyah nk kutuk sana kutuk sini..npe perlu kutuk artist len biler ko sndiri ada pminat??

    ReplyDelete
  23. cik aby..bkn nk kutuk ko k..tp klu ko setakat dtg show yg 1 jam 2 je pon ko dh ckp SUJU M xhargai fans? xwat fans service? bnde 2 depends pd keadaan. mne taw organiser ckp jgn lbh2, xkn dorg nk wt gak. klu dorg xnk shack hand, npe ryeowook still hulur tgn die utk shack hand ngn fans even kejap? baek ko duduk kt concert super show yg 3 jam, ko tgk cm ne dorg wt fan service. cam ne dorg appreciate fans. ko pon blh nganga je babe. ke ko jelez ko xdpt shac hand ngn ryeowook smlm?

    kyuhyun nyanyi blakang je? ko blh nmpk x cm ne expression muke die sepanjang show smlm? either die tired or unmood. kite bkn taw prob die. so respect dh. die bukannye pemalu sgt ok. skali lg aku suggest ko gy concert super show, ko tgk die mse concert cm ne. mgkin ko xkn caye yg die 2 evil maknae.

    jgn ckp yg ko elf klu ko blh ckp suju mcm 2. syukur jela ko blh tgk dorg smlm. xyah nk jd cm artis m'sia yg talam due muke 2 sgt. no matter what, ELF always protect SUJU. that's ELF responsibility! bkn ngutuk blakang lps show.

    ReplyDelete
  24. xsuke gado2 ni29 May 2011 22:04

    aby : aik xpham aku. kang klo yg nek stage tuh mlayu kne pluk ade lak kate pgl artis lua n x reti jage batas. then pluk fan cina kate unfair. dah language mandarin yg dak2 suju M tuh pham slain language korea. ape slhnye pon. skang ni pon rmai org mlayu yg blh bertutur in mandarin gak.

    psal overall isu ni. hurm. agak sedih dgn siuasi ni. Kementerian just cuba nk tarik belia dgn trend skarang. artis malaysia jgn la cpt sgt melatah. even klo organizer tuh bias. blame ar dorg. setau aku lah. sepanjang aku kat korea. dorg sume okey je ngan aku. xde pon maki2 ke di anak tiri kan ke. n lagi 1. dorg klo jmpe artis yg mmg kaw2 nye atas stage. dorg support beb. klo x, xkan la rmai org bukan korea ley berjaye jadi artis terkenal gare2 pertolongan org korea. x caye tgk je star king tuh. dak Filipina tuh sape ntah name die dpt jd world star melalui show star king tu. lagi satu aku prasan industri seni kat korea ni kurg nk dengki2 each others. dats y dorg ley naek same2. klo x cube pk. setiap tahun kurg2 lebih dr 10 artis yg baru nk merangkak. tapi artis yg lame still je ley survive. sbb dorg suppor each other. even RAIN pown yg mmg da sakses msuk hollywood tu g even yg mmg ramai otaime2 tu kne diskriminasi pon die diam je.

    ReplyDelete
  25. @ABY, pe cer ckp lu minat suju tp ckp belit.. pe ni? adoyai.... xphm la... nk bekap sgt ngn rody 2 pahal? kn x taw putrajaya nye toilet kot.. kate artis kan. x kn sume nk kne tunjuk.. taw2 la cr sendiri.. mila x de dlm cite sebok nk menyundal gk komplen pahal... if artis msia mcm ni.. no used la kak nk sokong dik non~ then, aku x rase ayat blogger ni harsh sbb bile aku bce mmg ape yg aku nk luahkan... *thx owner blog!*

    ntah la.. what ever la korg elf nk gdo2 gk.. jnj aku bukan elf~ ahahhaha~ VIP ckup!

    ReplyDelete
  26. dengki btol mereka.. pdhal diri sendiri yg tak baguss.. ak tk kenal pon sape mila tu sebelum dye muncul dlm iklan cocopie.. *nmpk sgt tak feymes.. btw, sape rodykristal??? *blagak baguss tp tak feymes pon.

    ReplyDelete
  27. tak tau la nak ckp milah nih ade akal ker x..BEP n BEYONCE tuh bukan luar malaysia ker nyah oii???ekau nih bute ker??mila..sorry to say, dr zaman AF aku mmg x berkenan ngn kau!!!kau sgt gedik!!lakonan ko pon mcm budak sekolah..aku tergelak tgk lakonan ko..satu ag, jgn kerana kpop artist dpt perform kat hari belia, ko nak meroyan plak..mmg ko x der standard!!kalo ko perform, da kompem aku x pegi dan sasaran sejuta belia tuh takkan tercapai..sbb tuh KBS nih pandai menggunakan peluang yg ade, yg ikut perkembangan BELIA sekarang nih, KBS tau tuh la care nye nak cipta rekod sejuta belia..mila2..tambahkan ilmu di dada yer mila..ko nk kat dorg miming??ko tuh??aku cabar ko nynyi lagu perfection smbl nari n pegang mikrofon..ak nk dgr sore ko yg tercungap cungap tuh..dorg da bape thn jd trainee weyh..ade di ajar cm ner nk nynyi smbl pegang mikrofon and ade di ajar nak jage stamina..kesimpulan aku nak buat kat sini, nmpk sgt POPULARITI (pdhal x popular pon) ko da menurun..pas tuh, nak carik ublisiti murahan..aku x sabar nak dgr omelan korang kat melodi (kalo ade la..ahahahaha)

    ReplyDelete
  28. kata panggil org luar, mesti la kena buat yg terbaik. kita panggil org dtg umh kita, x kan nak buat lbey kurang je kan? tlg la artis malaysia.
    btw, ELF and all kpop lover, biar ke la artis malaysia nak ckp pape pun. sy x nak benda nih kecoh2, nanti smpi korea taw, terus diorg suma xnak dtg perform kat sini dah. nnti SS4 pun tak mo buat kat sini..
    biarkan antis ngan perangai diorg.kita protect our oppa. =)

    ReplyDelete
  29. celaka kutok suju ak!! memang cari nahas.. cam babi je perangai.. cuba kalau KBS invite dua ekor ni buat concert, mesti tak sampai nye lah SEJUTA belia yg pegi.. gi mampos la babi dua ekor nih!!

    ReplyDelete
  30. @ABY ko x blh kata diskrimasi sbb gunakan bahasa cina. sbb budak2 SJM hnya paham bahasa Mandarin selain Korea. terang2 M tue tok Mandarin. xkan M tok Malay kot. betoi x?? be open la beb sbb skang nie ramai yg dok belaja bahasa Mandarin n Korea. cukup la boleh phm sikit2. aku nak tnya ko, ko x ada belajar ker?? kata fan suju.hrmm
    sal pelajar2 Malaysia yg digelar anjing oleh org2 Korea. e2 mungkin sebilangan kecil jer. skang nie dorg dah open dgn Malaysian. ko percaya ckp2 org nape. ko dah pernah p study sana ker? ntah2 jejak kaki ker Korea pun x pernah kan. betoi x??
    sal isu fanservice aku letak last skali. aku nk ckp sal fans naik pentas. ko ckp yg Malay xda ekk. cuba ko buka otak ko tue, Malay nak peluk2 dgn lelaki. ko nak mampus, da la concert tue open beb. silap2 kuar tv k. kang apa2 plak para2 ulama ckp kan. so to be safe, amik la non-Malay.
    sal fanservice plak... ko mmg x kenal suju secara mendalam la. ker ko nie newbie?? hrmm. SUPER JUNIOR (aku bkn nk up dorg but its true k) antara artis yg kuat fan-service. xpyh p jauh2 tgk jer kat super show, bukan main hyper and riang dorg bermain dgn fans. kat concert Hari belia mungkin penganjur ckp jgn lebih2. its good sbb dorg mau ikut ckp and turuti guide lines. bkn mcm artis local. *cough*
    aku x puas hati ko kutuk Kyuhyun. sesedap rasa kata dia x friendly kan. but the fact is, tight schedule and keletihan yg menyebabkan dorg mcm tue. be in their shoes. then you know how they feel k.
    akhir kata dr aku.. aku bkn nak upkan or agung2kan kpop nie. but its fact yg dorg much better dlm apa jua aspect. popularity jgn ckp la, satu dunia beb kenal dorg. artis Malaysia dikenali ker kat Korea? hehehe.

    bak kata owner blog "jgn bermain dgn api" wahahahahaha

    ReplyDelete
  31. no matter what race, what nationality, where you from, there is always the good, the bad and the ugly. this include the artists. that's all i've got to say, because i love some artists from both country, i was there yesterday and yes that is because of super junior. maybe there are faults from everyone. just let this pass, reconcile, and try to be a better person who is worth to be loved by people. and hatred doesnt bring us anywhere but downfall. yes, i am an ELF but i am still a Malaysian. i went to all super junior's concert and showcase in Malysia, yet i still go to the karaoke box singing Malay's songs outloud. talk some sense into yourself and maybe we can find a way to forgive each other. to those who kept saying those unlucky words, you should just think back, who started the fire and who add the oil to the flame, find something wiser to do. those 1 malaysian slogan doesnt mean anything if people keep acting like this. in conclusion, "dengki" and "hasad" had always been the core reason of downfall, and that is why we have to control our "anger" and that's why there is a saying "kerana mulut badan binasa" that all i can say.hmmm

    ReplyDelete
  32. lwak la artis malaysia nie...jgn la nk mrh psl artis kpop dtg kowt..stkt nk gne tnds 2...cbe klu korg x jd artis n jd pmnt..sme gak pew korg rse....sume org sme...nk toilet best g jew la hotel pyh2 ngat...i2pown nk jdkn cite...at least artis kpop dikenali ..most all around the worlds...n have million n more fans than u are..pkir la dlu sblum tweet pape...klu x mmg truk korg kne ngan ELFs...x pown sume fanclub artis korea..kang x psl korg dpt byk antifans...so..x yh la ckp bnda yg bleh mmburukkn keadaan....just talk if u really know them(SuJu)..

    ReplyDelete
  33. hahahhaha aku x tau la plakk suju tu organizer sampai drg x puas hati ngn suju..ergghh tolong la liking kpop doesn't make us a traitor la ngek...so maknanye x sokong artis malaysia maknanye x patriotik la ???? hahahhaha glrrr kesian cara kau pk mila

    ReplyDelete
  34. nak mintak share boleh ? geram kott ngan artis malaysia ni ..

    ReplyDelete
  35. time utk tuan blog bg komen... XP
    waaa.... so happy to see many comments... mmg btl2 power of KPOP! kekekeke... mekasih la sbb habiskan masa korang baca post sy ni... bkn per... terasa bila ada artis malaysia kita yg tweet mcm tuh... diaorang bkn tak tau ramai KPOP fan kat malaysia ni... hmmm... sj nak main ngan api... sy bukan tak support industri muzik malaysia... sy still dgr lagu2 malay... tp tak sangka lak perangai artis kita mcm tu... sgt memalukan! mls nak taip pjg2 sbb smlm dh pjg sgt menaip.... :P

    ada gak yg tak puas hati kan... so, kalau awak pun minat suju, sy pun tak mo la gaduh2... coz ELF is family... klu awk rasa ayat sy terlalu harsh, i'm so sorry... tp rasanya tak la harsh mcm artis tu yg pgl kitaorang mcm anjing... sy hanya type apa yg sy rasa... apa yg sy tak puas hati... kita sama sj... :P

    eh lupa... klu sesapa yg nak share, silakan...

    ReplyDelete
  36. @Aby omg haahha nmpk sgt kau x penah g concert kpop berbayar kan..ishh bukan nk hina kau tp utk pengetahuan kau kalu kau g yg BERBAYAR n seated plan..org sume rilek weii x nakkk pon dekat ngn kau..n pasal x hargai peminat tu ishhh sian kau ni g la super show br kau tau ape maksud fanservice...n yeah pasal pilih fans cina je?? erghh glr mcm racis wei..kalau kau pergi showcase beast 2am u-kiss jay park sume prmpn melayuu ramai je ok terpilih atas stage so x yah racist sensitive ok..

    ReplyDelete
  37. cik aby..ko kate ko peminat suju..tapi kalo mcm ni perangai ko xyah mengaku la ko peminat suju!buat malu je..kan x psl2 ramai plak reply comment ko!lain kali kalau nk komen pikir dulu ye?stakat tolak2 tu da biase la weh..name pon konsert PERCUMA..ko phm maksud konsert PERCUMA??bersyukur je la ko dpt tgk SJM smlm..byk cite plak;)

    artis malaysia plak satu hal..kata artis MALAYSIA tp bahasa tu cantik sket la nk marah2 pon.beradab sket la weh nmpk sgt minda korg still dijajah..think before u act.

    ReplyDelete
  38. mila, perempuan pendek tak sedar diri

    ReplyDelete
  39. I was there.. saw the whole thing.. ryeowok hulur je tgn.. ade a few fans yg smpt pegang tgn dea.. i know one thing.. dorang x dibenarkan buat sesuka hati.. tau x si ryeowok hulur tgn tu pn dh bahaye?? dh la stage tu jauh ngn pagar besi yg seprate fans ngn artis kt ats.. nk ke dorang jatoh gedebuk kene tarik ngn fans gile kat bwh??? bkn sume fans sane tau?? kalo time dorang tgh hulur2 tgn tbe2 kene tarik jatoh ats lntai sape nk tanggung? ade sbb dorang buat rules mcm tu.. untuk keselamatan dorang.. concert tu free.. bkn berbayar.. bukak la minda sikit.. I felt sorry for a chinese girl dpn i mlm tu.. she brought a stalk of rose thn gantung note kt stalk tu.. i know she wanted to give it to the boys.. tp the boys are not allowed to take anything from the fans.. sbb organizer said so.. kalo dorang ambik jgk, dorang dh lggr guideline.. it's not a good thing kan??? and one more thing.. kyuhyun x boleh turun bawah salam ngn fans mcm artis malaysia buat kt fans malam tu.. cuba kalau dea turun?? I bet ramai org akn sakit.. kene pijak2 ke ape.. who knew?? kan??? bkn suju M boys je yg dpt sakit.. ngn kite2 skali dpt sakit.. their power were toooooo strong compared to malaysian artist sbb dorang bkn org malaysia.. dorang bkn artis malaysia.. malaysian artist and korean foreign artist are not the same.. reality check!! malaysian artist just not as good as the guys yg dah berbelas2 thn training.. :).. i bkn nk agungkan suju.. or any kpop artist.. yeah im a Malaysian.. tp dgn perangai Mila mcm nie, i pn x hingin la nk dgr lagu dea.. otak tanak bkk luas2..Im 16 and i knew better then her.. what a spoof..

    ReplyDelete
  40. nice said ! :D
    i was there & the crowd gone wild ! hehe :P
    tak rugi tunggu 10 jam kt ctu.. LOL~

    btw, kalau nak marah pun, g la report kt organizer..ni nak blame kt sjm.. bukan nak kata apa tapi think rational la weh.. aq y org biasa ni pun tahu semua ni ORGANIZER yang anjurkan.. lagi satu, yang nak kecoh kenapa? setahu aq lah kan, si artis pompuan tu TAK BUAT PERSEMBAHAN pun time tu..*kalau salah sila betulkan* yang dia nak kecoh lebih kenapa ? terasa tempias ?? kalau terasa tempias ada hati nak soh RIHANNA la, BEYONCE la, BEP la,dtg mesia.. hello miss, FYI, dorg punya DEMAND lebih teruk tahu tak ? tweet tak serupa bikin.. ngehehe.. so tak payah kecoh2.. org ramai dtg pun sbb nak tgk suju.. XD
    anyway, peace yaww ! :) *tak sabar ss4 ! HAHA

    ReplyDelete
  41. ntah cik aby nie, dekat mane2 negara dorang pergi pon bknnye g salam fan sngt pon sbb bahaye. nnti kne tarik. fan yg kne pilih tuh ikot nsib la. kalaw dorang anggp malaysia anjing, takan la org korea tu tringin nk mlancong at malaysia cik kak oi n dtg malaysia. aritu g melaka, my fren, org korea mnx bergambar dgn die sbb org korea 6pk my fren pnye fon strap(gmba suju)..if we're anjing why would they want to take pictures with malay elf?

    ReplyDelete
  42. aby, artis malaysia kalaw boleh nk jgk buad plastic surgery tp dosa cik aby eh , , dah artis malaysia cucuk botox , , xpe? jgn nak cari salah org je. dah tak suka sbb mereka plastik jgn la ngaku diri ELF. ELF tak cam ni. sekurang2nya mereka jujur bg tahu fan yng mereka buad plastic surgery.

    ReplyDelete
  43. ape jadah la minat mat2 bapok korea ni.. nasib baik gua minat metal tempatan & oversea.. hahahahahaha.. \m/ \m/ \m/

    ReplyDelete
  44. komen cik ABY mmg wat saye gelak guling2.. ngaku ELF konon,, tah2 tatau pn ELF tu mende kan? nmpak sgt x pena g concert berbayar.. ni free concert, mmg la x bnyk@xde fans service.. lau g supershow dorg, x kesa la supershow 2 or 3,, tersangat lah bnyk fans service ok! i said this from what i've seen, with my own eyes cuz i've been to their concert..have u? at the hbn, they just do what the organizer said.. lau dah organizer x kasik wat sumting tu msti de sbb die kan.. the boys safety is the most important lah.. kate syg suju.. for me la as an ELF(dont know if other ELF thought the same or not), dorg sudi dtg pefom kat malaysia ni pn saye da rase dihargai giler.. engat senang2 ke suju nak dtg sini..fyi,dream concert also on that day(28th).. dorg snggup x g dream concert utk pefom kat hbn..*did u even know how big event is dream concert is?*

    if u an ELF, i mean a true ELF.. think first before u type dear.. from what u said cik ABY,u not sound like an ELF.. =='

    ReplyDelete
  45. firstly sy pon tkejot gk suju perform for free kt KL nih..n also, nape kerajaan pnggil artis lua.? mane pegi artis tempatan nih.??the point is, skrng kt negara ni, KPOP tgh naek.. n kerajaan pngil artis lua utk mmeriahkn hari belia tuh..klo pngil artis tmpatan, sah2 org kompem x ramai yg g..temasok sy jugak la..dtg pn sbb suju perform.. klo stakat nk tgk mila perform, sudah semestinye la sy xkn pergi...hahah..artis2 tmpatan ni jgn la nk slh kn kpop..dorg x bersalah..rezki masing2..klo ko rase hebat, try la market kn diri ko kt oversea..tgk laku or tak..klo kt negara sndri pn peminat xde, cmne plak nk market kt luo..ye dop.??hahah..so the conclusion is, kurang kn kontroversi n tingkat kn prestasi...tp klo nk tingkt kn prestasi, jgn la nk wt album cm gula2 n max 247...hahahah...!

    ReplyDelete
  46. n for cik ABY, sy dh minat suju since 5 years ago..super show dorg pn sy g..n sy xkesah pn klo dorg nk tron salam jmpe pminat or tk..coz for me, dorg dh dtg malaysia pn dh cukop mengharukn...n if dorg tron bwh pn besalam, keselamatn mereka mmg bahaya..yeaa..itu sume org sudah taw..tp xtw npe cik ABY seems cm x phm2..haha..klo if kyuhyun dtg kt sy, dh lame sy culik bwk lari..klo stakat mila, org salam pn sbb hargai die..die dtg nk perform, tp most of crowd dtg sbb suju..mila n rudy tuh pn kne bsyukur sbb tnpa suju, xde org nk tgu kt stage tuh tgk dorg perfaorm..hahaha..pasal artis korea plastik, so what.?? do we care..?? dh culture dorg cmtu...so boley la dtrima... kt malaysia ni pn same jugak..ade yg plastik...tp dok xnk mngaku..cmtu kite nk support.??

    haiiyyaaa cik ABY..think first b4 post..coz ur words will harm urself.. =)

    ReplyDelete
  47. Hidup ELFs !!!! ELFs is liek a big family, i suke sgt gie Suju punya event, either gie beli tix mereke, or their concert. ELFs sgt friendly, selalu dpt berkenalan n berkawan ngan mereka. Compare 2 Jay Chou yg i gie, fans x friendly, huhu...
    so i never afraid going alone 4 Suju event coz i know, mesti ade ELFs di situ support each other.
    Yes, we should bersyukur sgtx99999 they came perform, foc. Tau x dugaan yg kena kita, ELFs harungi for SS3 to actually happened? Suju-M dtg perform ni lancar je, i rase sgt2 terharu n bahagia. Peace people !!!

    ReplyDelete
  48. @ABY
    soalnyer, ader ke CONCERT SAMPAI 1 PAGI? xyah tanya 'KALAU'. sebab bende tu memang TIDAK AKAN BERLAKU. kat korea pon xde konsert lewat malam. nko still nak tanya soalan bodo camni?

    nko ni bukan peminat..sajer jer tulis camtu sebab nak org lain sokong nko n pikir nko ni xnal troll org.

    diorang xboleh wat fanservis kat HBN. sebab event tu nationwide pyr...depan ministry building lg..kalau pegang2 mana leh..lainlah kalau konsert sendiri. tu lain citer. satu lagi,aku sempat berbual ngan bodyguard depan aku. time zhoumi nyanyi. aku tanya, naper duk kat sini? nak pilih next round girls untuk ke stage ke? dia ckp bukan, dia duk situ sebab dia xleh kasi sj pi dekat ngan peminat. organizer xkasi. bahaya. diorang dah byk kena cakar2 ngan peminat yg grabbed diorang time konsert, bukti leh tgk kat tangan kyuhyun tme ss3.

    lagi satu, aku dah duduk kat korea 10 tahun dah sejak 3 tahun lepas. xpernah skali pon aku kena troll ngan diorang?? kwn2 nko tu memang kena sebab diorang tu xikut budaya diorang. bodo sombong.

    lagi satu, saper cakap kpop xditerima kat japan? CELAH MANA?? cuba nko tengok oricon chart, saper pegang top 10?? most of them korean la mangkok.

    memang la diorang kena mop lantai. tu memang dibuat kat sumer konsert!!!!nko ni jakun ker??? xpernah pegi konsert??? bodoh tul la.

    ReplyDelete
  49. ermmmmmm...pikir sendiri r...
    kalau dah jadi artis memang la outtt !
    bukannya nak sokong mana2 pihak... chill saja.

    tak payahlah nak kutuk2 or nak maki2... biasalah manusia punya dengki dan hasad :)
    yang ELF pon tak payahlah nak bengang sangat..habis gas je...diam2 sudah..kalau dah yang mengata tu takde manner, kita yang pi kutuk/mengata diorg balik pon 2x5 laaa..

    relax all...pasal benda ni pon nak gaduh/kecoh and whatsoever.. and malaysian, lagi2 malay tunjuklah perangai baik2 kat org luar...we dont know what they thinking :) yang mengata lebih2 keluar semua anjing tu biarlah diorg...balik2 pada diri sendiri jugak...

    to cik aby : dh tahu suju tu dr negara lain, takkan lah nk beramah mesra terlebih pulak...diorg pun letih dn bagi perform free jerp...bersyukurlah..kalau nk tunggu konsert, beratus la jugak habis en :)

    -missM-

    ReplyDelete
  50. daebak! Tak sangka artis Malaysia mulut macam tah ape-ape. Mak aku pun tak ajar cakap camtu. Hilang respek kat mereka-mereka tu.

    walaupun i minat kpop, i tak lupa juga hujan+bunkface :) I minat Indie juga ^^


    Memang kecewa tengok sikap artis kita. =.=

    ReplyDelete
  51. mmmm..!!!!
    mcm bodo jerrr
    dri gosip
    bek g zikir
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  52. daebak ar post ni..
    @aby : aku nk ckp ckit ngn ko..aku ni fans suju tau.ELF..ko paham x??ko ckp ko ELF cam hipokrit je..ke ko sj ngaku ELF spy org konon2 x bash ko??nk tny ckit ko mmg x pnh jumpa artis korea ek?sbb 2 ko ckp cam2.aku ni bkn 3x jumpa suju.super show 2,super show 3 n SJm ari 2pn aku gi.bkn stakat 2..beast,4minute n G.Na pn aku dh jumpa..ko kalo x tau fans services 2 ape ko jgn la ckp bnyk..SJM x mesra??ko nk dorg turun stage pas2 dh x naik2 lg ke?bahaya wei kalo dorg turun bwh..kn ryeowook hulur tgn slm ngn fans.ko nk suruh dorg wt camne lg??nk suruh dia turun bwh,gi kt ko pas2 peluk cium ko ke?agk2 la kalo nk kutuk..sedap2 ko je kata kyuhyun kami ek?ko tau x kyuhyun 2 x sihat?tp ko tau x dia even sakit pn dia perform gk utk fans.mst la ko x tau coz ko pndai ckp je.kami ni yg btl2 ELF tgk dgn mata sndri yg dia jln kne papah tp bila naik stage dia cuba btahan..nyanyi n nari utk fans..kt super show kwn aku sndri dpt salam ngn kyuhyun..kyuhyun sndri tgk muka aku bila aku tunjuk banner dia kt ss3 ari 2 tau..bkn stakat kyuhyun la tp smua SJ members cam 2.ko kalo xpnh gi concert berbayar jgn bnyk ckp..lg 1 ko ckp org korea pndg org msia cam anjing??dulu2 blh la ko ckp cam2..skang korea x cam dulu la..aku sndri ms gathering kt klcc utk SJ fans kami siap ade jumpa ngn org korea n siap ajak dorg borak2 lg..baik sgt ngn kitorg.siap amik gmbr sma2..siap tkr2 address twitter tau..bdk kecik org korea pn dtg main ngn kami..ke senarnye ko yg pndg dorg cam anjing?ntah2 kwn2 ko yg ckp org korea pndg org msia cam anjing 2 perangai dorg yg x senonoh..sape2 pn marah...dh la..sian lak kt ko coz dh ramai sgt marah kt ko..aku sj je coz ko lbh2 lak kutuk SJM..tlg jgn ngaku diri ko tu ELF kalo ko sndri x paham sal ELF n SJ ok!

    ReplyDelete
  53. owner blog ni memg terbaek! daebak!

    @Aby: awak ELF? betul ke ni? eh macam tak je. awak tahu tak apa maksud ELF tu? dan macam mana ELF ditubuhkan? oh. awak cakap awak minat suju. untuk pengetahuan awak. minat suju, adalah ELF. ini boleh dibuktikan oleh ketua suju sendiri, Leeteuk. mungkin awak cuma minat lagu suju yang popular kat radio melayu kita sekarang ni je kot. awak kena banyak tengok variety shows dorang, atau pergi bukak dekat youtube, cari 'fan service super show'/ 'fan service super junior'. ada beratus2 ribu bukti sahih dorang ni bagi fan service dekat peminat. saya sendiri pun dapat pegang tangan kyuhyun mase ss3. awak x percaya? pergi dekat blog saya. ade saya post gmbr dan memory sepanjang saya gi konsert tu. dan memang normal lah kalau dorang x boleh turun bawah. organiser tak bagi. tapi kalau ikutkan ati, dorang tu memang nak je turun, sebab dorang sayaaaang sangat peminat dorang. yang datang hari itu SUPER JUNIOR M (sub-group super junior). awak tahu tak ape maksud 'M' tu? maksud dia, mandarin. jadi, mestilah bahasa mandarin bahasa utama dorang. lain lah kalau yang datang itu SUPER JUNIOR. ada beza tu. awak cakap diskriminasi? oh tidak. dorang tak diskriminasi. cuma bahaya kalau yang naik pentas itu bertudung. sebab ini konsert terbuka dan percuma. nanti ada pulak keluar dalam akhbar, artis luar negara x hormat agama Islam. hahaha. jadi satu isu pulak. oh kalau dorang turun, saya pun nak culik dorang sorok kat rumah. hahaha. jadi ada sebab kenapa organizer buat macam tu. ape lagi awak x puas ati eh? oh pasal tolak2. ye, saya akui. mase ari tu peminat agak agresif tolak2. saya juga mangsa. tapi. kalau awak x tahan, sila duduk kat kerusi belakang yang bawah khemah tu. atau pergi duduk bersila depan skrin besar tu. jadi x perlulah awak kena tolak2. saya memang sanggup dalam keadaan macam tu sebab saya nak ambil gambar dekat2 dan nak dapat fan service dari dorang. macam ni je lah. tahun depan ada ss4, awak cuba pergi. rasa sendiri beza layanan konsert HBN dengan konsert hanya dorang perform. dan lagi. kyuhyun sakit masa HBN tu. sebab tu die xberapa layan sangat *macam yang awak cakapla*. tapi mase ss3, kyuhyun sangat baik, skejap2 datang kat area duduk saya. pastu mase saya ade cakap, "oppa, look at me" kyuhyun pandang n senyum. pastu datang lagi, main2, salam dengan fans, n tahu2 saya dapat salam dengan dia. pastu datang lagi kat area saya, sign dekat bola kecil, pastu baling bg dekat fans. itu ke kata kyuhyun tak layan fans? nyway, saya cakap kat sini panjang lebar pun x guna. so awak cuba dulu rasa ape yang kami rasa. kepada yang x minat kpop, cuba letak diri awak2 semua dalam keadaan kami. kalau artis kesayangan awak2 semua di bash, di kutuk. marah tak? ha. same lah dengan kami. jadi jangan lah nak tahu cakap kami ni obses lah, gila lah. entah2 yang anti kpop tu lagi obses dengan artis bukan kpop. mana tahu kan. yang artis Malaysia ni. saya cukup marah dengan orang yang mulakan dulu, bersikap kurang ajar dan bahasa langsung x sopan. xde adab. tambah2 yang panggil anjing. tapi ingat lah prinsip ni. bila kita kutuk atau mengata orang, satu hari nanti benda tu akan kena balik pada kita. kalau nak kencing tapi x boleh, kenapa tak terus cakap dengan organizer mase HBN aritu? kenapa perlu tweet dekat twitter? sendiri ada otak, ada akal boleh fikir kan. satu lagi, saya ade juga kawan dekat Korea. die cakap xde pun macam yang awak cerita ni. mereka lagi nak kenal, nak tahu budaya dan negara kita adelah. ade bukti. kawan Korea saya datang sini, sebab nak makan nasi lemak dan rendang. dia cakap *translate dr eng ke melayu* "orang2 Malaysia sangat peramah, baik dan suka senyum" kalau die tahu orang Malaysia bukan macam itu, kan dah malu. kalau betul orang Korea pandang kite macam anjing, kenapa dia perlu datang sini semata2 nak makan nasi lemak dan rendang? jadi fikir2 lah. oh ya. SJ M layak dapat layanan baik dan vvip sebab dorang dibayar mahal untuk datang sini, buat konsert percuma. so, peace! :)

    ReplyDelete
  54. unnie ~nani share ok :) ~gomawo ~

    ReplyDelete
  55. four words, your post is awesome.

    ReplyDelete
  56. awesome! aku rase pasni kalu aku jumpa mila, rody kristal,azwan ali, yg sekor ag aku x kenal (guitarist kristal yg kecoh xdpt guna toilet), aku rase aku baling kasut..kat azwan ali aku baling taik anjing yg dah diawet..huhu..haih, sbnrnya tweet diorang menggambarkan betapa ceteknya ilmu pengetahuan yg dorang ada..aku bkn nk kuang aja, tp si kristal tu SPM pon x amik seingat aku..ni la org panggil bodoh sombong..da la bodoh cam sial sombong plak tu..si mila pendek tu blakon hampeh,menari cam biawak nk beranak, nyanyi cam monyet semput,ada ati ko nk kutuk kpop artist..skang ni kalu aku nmpak mila,kristal @ azwan si bapuk tu kat tv aku akan pastikan aku off tv tu, x pon tukar channel lain..hahahahaha..doa2 la korang x jumpa peminat kpop kat luar tu,kalu x memg nahas korang..pfftt

    ReplyDelete
  57. aku nie pon bdk elf gak..for malaysian artists information..korg 2 dok kat malysia..anytime aku bleyh jmpk korg..waktu p ronda2 pon aku bleyh tserempak ngn korg..tp SUPER JUNIOR nie INTERNATIONAL ARTIST..dok kat KOREA plak 2..bkan TANAH AIR KU MALAYSIA..so kalo pkir logik la kan..bdk 4 taun pon akn sonok tgk SUJU dtg dr tgk artis malaysia..dh cemuih..kowt tgk artis malaysia..yg psal kes toilet 2..ko igt bdk SUJU ada paham ka apa yg di maksudkan ngn TANDAS..kalo dorg pham pon ko igt senang ke dorg nk p carik tndas kat tmpat lain..kang x psal2 dorg sesat..PUTRAJAYA 2 BUKAN SEOUL..pkir logik la babe..kalo psal byran plak kalo korg perform oversea pon korg dpat duit lebih kan..??mila 2 konfem dh lma x wat show..2 yg dia bising 2..bsyukur je la dgn apa yg penganjur 2 bg..kalo ang ajak BEYONCE dtg malaysia pon kan mila..ko x tpkir akhlak bdk lg tcemar ka dgn dok ikot beyonce pya style bpakaian..ckup la aku tgk ko kat atas pntas dgn pemakaian x mcm MELAYU 2..huh..kasik tmbah dosa aku ja..

    2 admin DAEBAK!!
    2@aby careful with ur words my friend..
    SUPER JUNIOR N ELF FIGHTING..
    MAJULAH INDUSTRI SENI UNTUK NEGARA..
    DON'T BE PLASTIC..
    BUT THINK REALISTIC
    N LOGIC..

    ReplyDelete
  58. aq tx caye yg aby ni elf..btw..the owner is daebakk .. artis malaysia ktuk artis korea but i tx prnah dengar artis korea ktuk artis malaysia.. -,-

    ReplyDelete