Sunday, 25 November 2012

perginya seekor kucing...

Masa dia baru lahir, kitaorang panggil dia Meme... Sebab dia mmg comel di antara siblings dia yg lain... Dia lahir masa aku form 5, skang aku dah 23 tahun pun... Dah 6 tahun dia bersama ngan family aku... Kitaorang mmg sayang sgt kat dia. Sampai lama2, kitaorang panggil dia Kakak... Nama tu mmg lekat kat dia sampai dia mati. Dia ni manja sgt2... Pas2 jarang keluar rumah... Boleh dikatakan dia ni home cat gak lar... Aku ingat lagi time dia lahir, kat bawah katil aku... ^^ Nakal mmg nakal lar... Yg best, klu kitaorang keluar, and bila kitaorang balik, dia mesti sambut kitaorang... Dengan setia dia tunggu kat tempat park kereta.... Kalau time makan, dia mesti join sekali kat kerusi kosong... Kitaorang mmg tak dapat halau dia dah sbb dia mmg degil... Hihihihi... Tapi skang... Semua tu dah takde... Dia dah pergi... Semalam dia kena langgar kereta... Dalam keadaan bunting... Memang sedih sgt2... Perut dia dah besar, maybe dalam minggu ni dia bsalin, klu umur dia panjang... Mak cakap, kena langgar kat kepala... badan dia takde apa2 pun... Sedih sgt2... Mmg terus menagis masa mak gitau Kakak dah takde... Terkejut and tak sangka... Dia dah bersama kitaorang untuk 6 tahun... Mmg susah nak lupa dia... Time makan tadi, bila tgk kerusi kat sebelah, teringat dia... Macam nampak dia kat kerusi tu... :( Sedihnyer... Dah tak dapat peluk badan dia yg montel tuh... Pasni takde sapa teman saya bila family sy blk kampung... Takde sapa teman sy time makan... Kakak, sy sayang Kakak sgt2... Sy rasa mcm kehilangan ahli keluarga sy... Sy janji jaga anak Kakak yg 2 ekor tuh sampai diaorg besar mcm Kakak...
RIP Kakak.... We love you...

No comments:

Post a Comment