Sunday, 15 April 2012

Giliran Muka Tembok kutuk KPop!

Hari ni aku tak ada niat pun nak on9. Tapi tadi my friend send msg cakap yang Bunkface kutuk Kpop. Ok, Malaysian artis... Again? Persoalan yang sama sy ungkapkan setahun yang lepas. PERLUKAH? Lebih kurang setahun yang lepas, sy ada post pasal 2 orang artis yang konon hot tu kutuk Super Junior sebab diaorang kononnya diberi layanan ala2 VVIP kat Hari Himpunan Sejuta Belia 2011.

http://azachiaki89.blogspot.com/2011/05/perlukah-kutuk-kpop.html

Dan, hari ni sekali lagi sy terpanggil untuk meng'update' blog pasal artis Malaysia kutuk Kpop. Sapa ckp sy tak sokong artis Malaysia? Sy still dgr lagu2 especially from Adam and KRU.

Kat Propaganza (rancangan kat Astro Ria) tadi, diaorang ada menebual si Muka Tembok ni pasal album baru diaorang and tup2, leh plak diaorang bercakap pasal artis Kpop ni miming la, plastik surgery lar. Sy sebagai salah seorang fan KPop, of course la sakit hati. I've to admit yg mmg kadang2 diaorang miming tapi... Artis Malaysia or mana2 jer la artis kat dunia ni, tak miming ker? Artis Malaysia ni tak pernah miming ker? Cuba buat konsert live selama 3 jam and tgk berapa byk lagu korang boleh menyanyi non-stop tanpa miming. Hahhh... Ada berani?

Artis2 yg mcm you all ni, Muka Tembok, memang suka cari publisiti murahan mcm ni kan? Yer la fan KPop kat Malaysia ni ramai, sekali korang kutuk, dush! Nama korang akan gah di serata pelosok internet ni. Orang2 yg selama ni tak pernah pun dgr nama korang akan tetiba tanya, "Sapa Bunkface tuh?" Adakah korang popular sgt sampai kutuk diaorang? Oh terlupa... Ni cara korang utk cari publisiti murahan. Tsk tsk tsk... Ni la sifat korang yg tak reti nak fikir mcm mana cara nak maju. Asal masuk jer muzik asing bg korang, ketidakpuashatian akan timbul. Korang akan start gelabah tak tentu pasal. Dari korang fikir idea nak kutuk, apa kata korang fikir idea macam mana nak memajukan diri korang? Aku tak pernah pulak dgr artis KPop ni kutuk korang. Apa dosa diaorang kat korang pun tak tau lar.

Pasal plastic surgery? Ahhh... Ni lagi 1 benda yg mmg sy kena admit pasal KPop. Kebykan dari diaorang mmg buat plastic surgery tapi dr pengetahuan sy, diaorang tak de plak minta duit kat korang kan? So, kenapa nak bising? Sy minat KPop bukan sebab muka diaorang yg sememangnya 10000000000000000000000000000 kali lagi handsome and cute dr artis Muka Tembok tu, sy minat muzik diaorang. Bila soal plastic surgery ni dibangkitkan, sy rasa sgt unfair utk KPop. Nak tau sbb apa? You all hanya tau kutuk tapi sedarkah anda (atau anda sememangnya sedar tapi pura2 tak sedar) yg artis kat sini pun tak ada kurang hebatnya juga? So... Botox tu apa? Original sgtkah muka2 you all tuh? Asyik nampak kesalahan and kesilapan org lain, tapi yg dekat tak mau tgk. Meh nak bg pepatah sikit, kuman di seberang laut nampak, gajah depan mata tak nampak! Memang buta betul korang ni. Or... Adakah korang rabun dekat?

Kalau kami minat KPop memang salah. Semuanya salah bg korang. KPop ni mcm satu benda yg haram plak kat mata korang. Apa beza KPop dgn muzik lain? Eleh, korang ni mmg hipokrit lar. Kutuk artis KPop tapi artis kegemaran or idol korang still orang luar gak. OMG! I WANNA LAUGH OUT LOUD!!!! HAHAHAHAHAHAAH! Ada ke korang nak cakap idol korang tu, Datuk Siti Nurhaliza ker, Datuk Sharifah Aini ker, or KRU ker? Ada... Memang ada tapi pasti akan terselit 1 or 2 nama idol from barat. LOL! So, untuk kali ke2 sy tanya, SALAHKKAH KAMI MINAT KPOP????

Jangan kerana perasaan tidak puas hati dan hasad dengki, orang lain akan benci korang gak. Kita sesama minat muzik, kita ada minat kita yg tersendiri. Sy tak pernah ganggu hidup you all, so you all pun tak payah susah ganggu hidup kitaorang. Music is universal. Kita bebas utk minat muzik dari mana pun. Sy tak pernah pulak dgr sesapa cakap yg KPop ni muzik haram utk didengar.

So, anda terasa? Ada sy kisah? Sebab anda pun tak pernah kisah perasaan sy.

Sebelum sy undurkan diri, ambil sedikit masa baca apa ahli psikologi cakap pasal KPop fan...

What psychologist says about kpop fans....

A psychologist says: “Don’t underestimate those children who chase after Korean
celebrities, their hearts are purer than anyone else, they love courageously,
they will want to try their best to tackle difficult obstacles, the language and
cultural barriers. They symbolise peace, they don’t discriminate based on race,
they befriend people with the same interest from different countries, they’re
more passionate and warm than anyone else. They don’t betray the ones they like
easily, they are persistent and don’t give up easily. They are stronger than
anyone else on the inside, because when they are loving these Japanese/Korean
stars, they experience the setbacks they’ve never experienced in life. They are
all sensitive children, easily touched to tears for a long time because of one
incident.

Through investigation, most of them understand gratitude.

Their way of thinking is different from others, they don’t easily get carried
away by love, they don’t harbour thoughts of doing bad things, and their
criteria when looking for a partner is very high, other than looks, personality
is more important, so the rate of marriage isn’t high, but neither is the rate
of divorce.Their memory is very good, they can easily remember the
Korean lyrics they don’t understand, and their coordination skills are also very
strong. Most of them are cheerful children, not the kind who keep to themselves.

Their will of determination is also very strong, they are able to persevere all
the way just to buy something related to the celebrity they like.In
short, the way these children think is vastly different from others, and their
thoughts are not easy to understand. Generally, only those who have similar
interests are able to enter their world and understand it.


Sekian, Wassalam...

107 comments:

  1. wooi bunkface dah pegi buat persembahan kat hong kong,united kingdom,australia,indonesia dan popular di indonesia dan buat opening kat mtv dan sum41 yg sangat legend

    ReplyDelete
    Replies
    1. excuse me.. i never underestimate them tp kalo stakat sume yg disebutkn diatas KPOP artist lg byk pencapaian dorg. And if u want a fact, performance bunkface kt Hong Kong aritu (Asian Music Festival to be exact) dipenuhi dgn peminat KPOP ok? They were there to see SJ-M. So sepatutnye bunkface tu bersyukur yg dorg tu still cheer for them despite name dorg yg xbrape terkenal kt hong kong. Statement bodoh bunkface tu kalo spread ke international KPOP fans,their next performance with other asian artist will filled with BOOO~

      Delete
    2. ala sapa peduli drg nak buat concert kat mana??kat hk,indonesia ka atau kat lubang tandas pun sapa kesah??Semua org dah tak nak tngk kat artis sampah krg tue!!!!Kpopla da best!!!BUNKFACE LOSER!

      Delete
    3. steady arr brother we are bunkers la beb k-pop boley blah la

      Delete
    4. kalau tak suka pon tak perlu kot nak buat statement mcm orang kurang ajar.nak satu dunia tahu ke orang Malaysia ni jenis tak sayang mulut,tak ada adab..kalau kau nak orang support kau,beli album semua,hati jangan busuk,mulut jangan busuk..kalau nak orang luar bagi peluang kat artis Malaysia,kita kena jugak buat yang sama..fair n square la..ni korang susah nak masuk market diorang, ko tak bagi diorang masuk market Malaysia..tp masalahnya demand untuk Kpop makin banyak,its growing,so..jangan nak salahkn artis Korea plak...dulu lagu endon asik main kat radio Malaysia pon dengki jugak,sekarang ni dah dengki balik..x sudah2.

      Delete
    5. kalau setakad itu sahaja...band indon lg power buat konsert diluar mcm kat overseas tp mereka low profile...tren mereka lg update mcm visual kei J-rock...tp tiadala smpai kutuk artis luar..malah gembira kalau artis luar buat konsert di negara mereka..gara2 kenyataan Sam bunkface tu aku lgsung x minat band indie mcm tu..

      Delete
  2. macam la kpop bagus sangat latarbelakng muzik pon minus one jeer nk kutuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Even if they're not good, they unites their fans from all over the world. Most important is, they never bash any other artists especially Malaysian artists.

      Delete
    2. ni lagi sorang manusia yang tak puas hati =='

      Delete
    3. memang bagus sngt pon!!!Drpd artis Malaysia sampah tue pakai lampu minyak tanah je wat pe??macam hantu!!sesuai sngt buat video iklan cuci tandas!!PEGI LAA!

      Delete
    4. peluk peluk peluk!!!! tu la dari kpop sampai maruah perempuan islam tercalar. memang betul kata orang yang bidas kpop ni

      Delete
  3. its not wrong to support kpop.but never forget the local scene. some of kpop fans gave 100% to kpop fans and abandon their local music industry. wat sam says is from his rage towards people who hates own music industry. im not sayin wat he says is all right but thres a msg bhind the rant. sam is just a human being wat to say propaganza tried to pick every bad words sam has to say to sell it out whre he might be joking.

    ReplyDelete
  4. tapi bunkface punye live performance standard international punye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes... no doubt. But he should learn from KPop artists on how to support other artists in the world especially among the same industry. KPop artists never talk something bad about other artist especially towards Malaysian artsits.

      Delete
    2. sorry but i doubt tht.. so far i've seen bunkface sing live and nothing like the original track. ke laut~ so maaf dia masih xlayak nk komen psl miming or vokal org len.

      Delete
    3. lol nk ckp bunkface perf setarf mcm sape?JB?Sean?Britney?MJ?wakakakakkaaakakakakakkakakakakakka.....mst ko buat lawak kn?for ur information,xlwk pon =='

      Delete
    4. aku ni bukannya benci sgt dgn penyanyi malaysia, aku still dgr jugak lagu diorang. tpi aku tak puas hati yg bunkface ni nk kutuk kpop.ingat diorang bagus sgt?sikit2 menjerit jer kerjanya. lagi masa persembahan live,tak paham langsung apa yg diorang nyanyi.aku cuma dgr diorang menjerit jer.

      Delete
  5. SJ rocks bebeh! Hihi. Thanks for sharing on behalf of KPop fans ^^

    Unnie don't really care about what those jealousy said bcoz it's all proven through out the world about KPop invasion.

    We're angry, but they're happy seeing us angry. So just let them be in their own world of hypocrisy.

    But for the psychologist says, you should put the sources. Everything needs evidence nowadays. Saranghae~~~ <3333

    ReplyDelete
  6. KPOP groups such as Super Junior,SNSD,Big Bang and etc diorg pon dah keliling dunia..
    for example Super Junior...dah masuk tour utk tahun ke-4(Super show 1,2,3 & 4)
    and apa yg dia cakap ade benarnya..yup KPOP artists mmg ade buat plastic surgery and SOMETIMES miming..and FYI artis2 Malaysia pon rmi je yg MIMING...and just imagine if 3-4 hours concert that involves slow and fast paced songs sape yg x penat...so they had to mime for certain songs...
    and kalau sam nak org sokong industri muzik malaysia die sendiri x boleh la nak bash other country camtu...
    nak beri pendapat x salah..tpi guna perkataan yg lebih BERILMU :)
    #saya sokong industri muzik malaysia dan korea :)

    ReplyDelete
  7. Be professional la . Tak payah gaduh2 . Masing2 ada pendapat masing2 . Yang penting jangan lupa asal usul kita . Jangan gaduh2 k ;)
    #Saya pun peminat kpop juga :D :D :D :D :D

    ReplyDelete
  8. w0o0oiiii.......k0 tau mana artis KPOP x pnah kutuk artis lain?? ko wartawan negara diorang ker??? aku dah 2 th0n kat korea ni mmg masak laa....artis di0rang prasan bagus! bg di0rang adalah low standard klau dpt perform kat rantau ASEAN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. So let us know who among them bash Malaysian artists?

      Delete
    2. low standard ke,high standard ke,dorg bkn je perform kt asia kn?kt negara barat pon dorg da perform.so?ape nk diherankn?

      Delete
  9. KPOP vs our lovely music industry. 1st of all, this argument is seriously unfair. why? because NOT all of KPOP artist miming, well our local artist did too, BUT ADE SESAPE NK PERTIKAIKAN? 2ndly, i believe KPOP fan arent that stupid to support KPOP just because of the looks, come on, WE JUST LOVING THEIR MUSIC. why our music sucks? because NO ORIGINALITY in the music itself, MACAM MANE NK MAJU KALAU ASYIK SADUR MUZIK LUAR weyh?? 3rdly, talking bout PS, well lantak depa lah, yg artist kite, yg dh tentu2 tau mnde tu haram, still buat, ADE SAPE NK KECOH? honestly to say, of course ad music yg suck from KPOP, well ours too. KPOP, both solo and group are vocally good, their music too, but ours? ssh nk jmpe group yg best, yg mngutuk tu pun, MAAF LAH U GUYS PEROSAK BAHASA, so next time before critic, IMPROVE AND MAKE GOOD MUSIC 1st, then we'll talk again.

    ReplyDelete
  10. ok la..nk menyampuk ckit..i'm Kpop fans..tp x nk dikata kn bias to Kpop..honestly, aku mmg pnh minat bunkface..tp pas2 aku dh g kpd kpop..Bunkface punya lagu mmg best..no doubt..but pnh sekali aku tgk dorg wat performance kat one in a million if i'm not mistaken..mmg dorg nyanyi suara ke mana..musik ke mana..mmg lintang-pukang..so x yah lah kutuk-kutuk nie..Kpop or local artist sama je..minat berbeza-beza..jgn guna mentality class ke 3..we from developing country..sori kalo t'kasar bahasa..

    ReplyDelete
  11. kalo nk dengar yg asli cuba dengar green day,my chemical romance,muse they are good in both live and studio try to lesson katy perry,taylor swift in live

    ReplyDelete
  12. cuba cari di youtube bunkface mtv world stage 2010 aku mintak komen korang

    ReplyDelete
  13. kalo pergi konsert kpop dgn harga tiket mahal puas hati tak tengok depa miming jeer bayangkan tiket harga beratus ringgit

    ReplyDelete
  14. i really don't understand with those anties.. ==" kta kalau da tak suke sesuatu mende tuh esp KPOP<--'cause we're talking bout tht rite now' TAK PAYAH amik tau n TAK PAYAH nak kutuk2! we as a human hve our own interests rite?soo,please do RESPECT other's interests!nih x,susah payah gi buat page anti-kpop la...anti tu laaa ini laaa....BUAT STATEMENT AKU TAK SUKA KPOP...AKU TAK SUKA ITU INI..sanggup bukak kpop mv semata mata nak comment KPOP is SUCKS....deeeerrrrr! REALLY WASTING UR TIME DUDE!! shame on u guys who did that! =="

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totally agree! From KPop we learn to appreciate the similarities and respect the difference ^^

      Delete
    2. yeah!rite! (Y) n another one i want to say at here, we kpoppers also supporting our MALAYSIA's songs tOo..cube tgk bape juta rakyat malaysia yang minat kpop but still most of them love their own country's songs toO...like me,,even i love kpop's songs but i still love n support malays songs too..like RAMLAH RAM,FORTEEN n even A. RAMLI! soo,wat u gonna say?? please..be matured dude! like missxidi said...learn to appreciate the similarities and respect the difference. i always heard peoples said tht kpoppers forgot their own country,bla bla bla..DON'T JUDGE A PERSON BY THEIR INTEREST! take a look around u! some of the malaysian citizen,even they are not kpoppers..look at their attitude..even worst!not like a LEGAL MALAYSIA CITIZEN! ==' siap mencarut sana sini..kutuk sana sini... ==' LOOK AT OURSELVES FIRST before judge others..THANK YOU :)

      Delete
  15. ni la dax2x malaysia skrg terlalu kuno sngt, lbh ska hina artis tempatan dri artis luar, siap back up lg, wei sdr laa, korng 2 duk mlysia, awt korng ingt kpop 2 gud snggt ka, wei kpop 2 lg trok laa, gay, less smua ada, tp ANAK2X MUDA MALAYSIA DA BUTA TULI ADA OTAK XGUNA, SKRG DIORG MENGUNAKN MEDIA MUSIK UNTK MENYESATKN ANAK2X MUDA MLYSIA SUPAYA MDH UNTK DIJJH 1HRI NNT, TP ANK2X MUDA MALAYSI SKRG DA BUTA!!!!! Wei kalo BM korng dpt 100% xpe gak nax blajr bhsa len, ni BM pon ada yg slh, lg sibuk nax blajr bhsa korea, klo lgu English ada jga fhm. Eh lpa aq bdk2x fan korea pon smua dax2x SPARK, 2juk kta da mju bla lyn kpop, pda hal 1pth poh HARAM XTAU!!!! 1 lg KORNG KTA kta korea best, dlm AUDIO TECHNO JAA, ver. LIVE rmai kta sora serupa KATAK BEK KATAK MENYANYI LG BGS, dah 2, siap kantoi kta pnt menari, wei artis mlysia xpnh pnt ats STAGE R, diorg pny energy HBT, n artis laki2x korea 2 2juk hebat dpn perempuan jaa, skly ketok kpla da nagis ape celop derr, hahahahax korng lbh support KOREA dri MALAYSIA, t industri musik malysia down jgn nax slh artis plak, bkn slh artis tp slh peminat yg xpnh cover n back up artis malaysia... ONE MORE KALO KORANG BTOL2X MNT KOREA, KORANG BLAH DRI MALAYSIA XPYH DDK MALAYSIA R, SBB ORG TEMPATAN YG HINA ARTIS TEMPATAN LBH TERUK DRI PENDATNAG TAU X????? SDR LAA SBLM KPOP POPULAR DI MLYSIA KORNG AGUNG2XKN BF, LPS KPOP DTG KORANG HINA2X BF KAW2X KONONNYA NAX BACK UP KPOP LA, 'EH, AQ MNT GLE R KPOP, SIAL LA BF KUTUK2X KPOP', HAHAHAX NI AYT YG AQ ADA BCA ARITU, DERR LU ADA OTAK LU FKR R, XKN SBB HAL KCL NI KONG NAX HINA BF, DIA BG TAU HAL BTL SBB XNAK ORG2X MALAYSIA TERLALU MNT ARTIS LUAR N TROS X SUPPORT ARTIS MALAYSIA JEE, DIA KTA BENDA YG BENAR DERR,UP TO U ALL NAX PLH MNA, SMA ADA PERANG ATAU MATI 2JAA. TP KITORNG BUNKERZ XKN PENAH PTS ASA BACK UP BF SBB WE ARE REALZ BUNKERZ, 'KITA PERANG KITA MENANG', BF XKN MUDAH 'JATUH' SELAGI BUNKERZ STILL BERDIRI TEGAK DAN PERTHNKN MUSIK MALAYSIA!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,asal kpop je mst sebut plastic surg,gay,xphm bhs dorg.what a narrow minded.sume pakai alsn serupe je.borink aq dgr.gay?artis msia pon ade.barat lgilah.xphm bhs?lgu bi blh phm,ramai yg hfl tp subjek BI failed jugk.miming?energetic?lol u must be kiddin me a lot.artis korea ke,msia ke,dorg sume manusia biasa.tenaga pn sme je.kalo wat perf lm2 mst la pancit jugk.cbe ko try tgok~pancit x?

      Delete
    2. adoilaaa. janganla nak dibandingkan BF kau tu dgn KPOP. KPOP ni satu dunia dengarlah. Even BEP dengar KPOP n collaborate dgn 2ne1. ARTIS MALAYSIA NI? NAK SURUH SOKONG DIORANG TAPI, muzik n GAYA lebih kurang org luar jugak. alang2 bagus dengar org luar punya muzik truss. MAlay music ni kdg2 bosan. lagu rancak die bodoh! hahahaha

      Delete
    3. Ni sape anonymous yg bg komen berjela2 ni? Sam bunkface ke? kekeke... nak quote "ORG TEMPATAN YG HINA ARTIS TEMPATAN LBH TERUK DRI PENDATNAG TAU X?????" sape yg mula dulu...BF yg mula dulu kutuk Kpop kan...elok2 ada kpop fan minat dia, semua dah jadi tawar hati dah...

      Delete
    4. hello wahai cik anony yang komen macam taik idung masin~ belajar bahasa asing korean pown salah ker?? otak letak dkat mana cek annon oit~~ what did u say tadi "bm pown fail nak belajar bahasa asing"?? Ehh suka hati mak bapak kitorang arkkk nak blajar bahasa asing ker apa. tak jentik telur kau pown. dasar bodoh. epic fail larh kau punya komen. sedehh~ sangat aku baca. dan untuk pengetahuan ngko semua peminat kpop neh kebanyakkan educated...bukan macam ngko...ngko yer larh bm fail that's why taknak belajar bahasa asing...selamanya katak di bwah tempurung...kalau nanti kau dah kawin dan ada anak sah2 anak kau tue sama benggap macam ngko kan!! motipp?? nak suruh kitorang pindah luar negara?? kau tue yg kena blah dari malaysia neh...pemikiran ngko sangat larh kolot..ape tue orang kata, shooo TAIKpical malaysian..bangga larh jadi bunkface ngko tue. Nak support industri muzik malaysia tapi jatuhkan artis negar lain especially kpop. ehh salah wokeh. tingkatkan kualiti tue dulu kalau nak suruh kami neh minat korang. kalau kau jumpa sam bunkface tue kau kirim salam dekat dya. say to him " improve yourself then, before you want we kpoppers minat korang. jangan main nak bash. lagu cam SAMMMMMPPPAHHH~ ade hati nak kutuk kpop yang WORLDWIDE~~~ PIRRAHHHHH~ boleh pegi mati dgan kau punya statement bodoh a.k.a sengal2 ubi tue. titik .

      Delete
    5. x bsan ke buat knyataan yg sme...plastic surgery lah,gay lah,less lah..diaorang buat plastic surgery ada mntak duit korang ke??x kan...so jgn main hna je kpop...wlaupun aku ni mnat kpop aku still jgak dngar lgu malaysia...dripda bunkface klau dh mnyanyi over smpai michrophone nk msuk kat dlm mlut x pyh lah nk hna kpop sngat...mcm korang ni bgus n famous sngat kn...aku thu lah korang jeles sbab korang x famous mcm kpop...melodi pun tunggang-langgang....korang ckp org malaysia berbudi bhse kan???..tpi ttap jgak ske mghina org lain...smpai ble-ble ak ttap akn skong n mnat kpop...

      Delete
    6. aku x sngke bunkface ade iri hti kat artis kpop smpai hati diorang kte..artis kpop buat plastic surgery...bnde tu buat korang ssah ke...haa??diaorang x prnah hne korang kan...knpe plak korang nak kne hne diaorg...diorag ade buat dse kt korang ke..jge lah tpi kain korang sndiri sblum kau jge tpi kain org lain...sbgai pminat kpop aku rse sdih sbab korang iri hti kat diaorang....aku thulah bunkface tu x femes sngat...cte rse org ni lain-lain...ade yg mnat kpop,ade yg mnat hollywood,ade jgak yg mnat indon..x smestinya kte org malaysia kte kne mnat artis malaysia je...haram ke kte org ske lgu ngare lain??...kte org pun ade hak nk mnat spe-spe pun...yg pnting kte org x gne duit korang yg x ske kpop tu...and remember one thing,korang ni bkannye tuhan nk ttapkan siape yg kte org tmnat...slame-lmenye kte x kn mnat bunkface...wlaupun nnti bunkface femes skalipun....

      Delete
    7. tapi kan kenyataan Sam bunkface tu memburukkan kpop itu mmg terlalu salah..bila kpop dah popular salahkan kami sebab tak beli album mereka,...kerna idealogi aliran musik itu berlainan penjualan album mereka tak laris adakah kpop disalahkan? lol come on lah!! fightlah saluran betul jangalah buat statesment memburukkan artis lain..,music is a universal..kalu Sam itu betul2 faham dia takkan ckp mcm tu..,Nuest biarpun dibaling sampah oleh Bunkface fans still ckp "malaysia bagus" soalnya attitude siapa yg baik..anon 03:12?? dulu aq minat Bunkface tapi selepas kenyataan Sam yg kolot itu...sumpahhh!! aq benci bunkface smpai matiii..!!!! lepas ni aq lebih minat kpop..seperti Nuest sb mereka baik hati..saranghae Nuest..

      Delete
    8. mesti jari awak lenguh kan tulis komen panjang berjela-jela :p
      malas teman nak baca, merapu je lebih :)

      Delete
  16. aisshh..
    as if malaysian artist didnt do any plastic surgery..
    fyi..
    they do n even shoot botox..
    without any hesitation..
    i admit that i dun enjoy listen to malay song..
    LOL..
    no improvement compared to kpop songs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tmbh sikit , kalau artis korea buat surgery pun , bkn duit korang yg anti kpop ni kan ? Lgpun , tak dose pun kat agme dorg kalau dorg buat surgery pun .

      Delete
  17. At least Bunkface a Malaysian band better than being a poser mcm artis Malaysia yang cuba Korea.... lgpun artis K Pop nyanyi lagu korea bukan smua fhm pun.... Lgpun Bunkface nyanyi lagu Melayu & BI jer.... xkan x faham BI kot....

    ReplyDelete
  18. cuba korang byangkan if plastic surgery tu di'halalkan'? aku rsa artis malaysia pun mybe akn buat jgk sbb nk tiru muka artis2 luar?and one more..yg korang smua banggakan artis barat such as MCR,Britney,JB and etc tu ok pulak?sanggup plk bash organizer klw konsert dorg kna cancel?ha?ada korang penah pikir apa yg kami ni K-popers rsa bila korang smua bash mcm tu?FYI..we learned so many things from K-pop..they thought us how to be strong and how to show our true color! they are not ashamed to cry in front of the cameras and million of fans..tk macam artis sni..tak kisah popular wlaupun mnggunakn kontroversi..
    aku dh bca stiap komen korang~ada 50-50 ok?aku sokong jgk industri tmptn..datuk CT aku still lyan..Aizat aku still minat..even Ramlah Ram pun aku suka.even mp3 lagu2 melayu pun sma bnyk dgn mp3 lagu2 k-pop dlm iphone aku..even~tkda yg lebih...so tkpyah la nk judge kmi yg minat K-PoP nji sgt..jgn ingt kmi minat lghu2 dri korea tu means yg kmi ni tk pndg industri tmptn..jgn jdi narrow-minded sgt.lgi satu ni hah? bab plstic surgery bagai ni..miming apa..mmg dorg sndri especially SuJu prnah ckp yg mmg ada antra dorg dgn artis korea lain yg buat plstic surgery..so?apa yg korang nk hebohkn sgt ni ha?org dh mengaku! ok la!! yg artis malysia ni pn satu..dh letak botox dlm muka tu mengaku je la..tkpyah nk sorok..fans korang blh tau la muak korg mcm mna zman 80-an dlu...plss la..korg pun minat jgk kn artis2 indon?barat?y not u guys just try accept diff kind of music such as k-pop?and another one..wlaupn kmi fans k-pop tk pham sepatah yg artis korea nynyi..at least we still hve GOOGLE kn?apa gna GOOGLE tu klw tk translte?BING pn ada? poyo la..once u guys in love with k-pop maybe korang akan jatuh cinta dgn budaya dorg,lifestyle dorg (i mean yg baik2..tkpyah la nk tgk yg bruk..korag sndri pndai nilai kn??) then bru ilmu di dada korg akn b'tmbah..ilmuawan pn penah sebut..jdn kekok mencari ilmu..asalkan ilmu yg korg crik tu dpt manfaat..anyway..aku just nk ckp..baik artis tmptn dgn artis k-pop..smuanya sma..kta yg fans ni ada minat yg msg2..so jgn nk judge our taste ok? and..the most importnt thing is..PLEASE STOP this ridiculous fanwar~i love being ojne of the k-popers and i love to be a malaysian~aku mmg sokong industri tmptn..korang tkpyah nk reply komen aku then bash..buat penat jri korang taip..sbb aku akn ada ja ayat utk balas komen korang yg tk stju dgn statement aku nih :P okbye!

    ReplyDelete
  19. aku setuju dgn bunkface.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak setuju dgn kau . Wekk :p

      Delete
  20. tak payah la nak agung agungkan kpop sgt, nmpak sgt ko gelabah. takdenye dorg nk terima kasih kt ko sbb dh wt karangan pnjang2 smata mata nk kutuk bunkface balik. tk payah nk bajet sgt k. hahaha over gila ko ni. kesian ~~

    ReplyDelete
  21. Ape salahnye dgn kpop ? Sokong tuan punye blog ni ! :) Dulu , minat gak bunkface , sbb I minat indie jugak , but , sejak diorang keluar kenyataan yang tak educated tu , terus tak minat ! Sokong sokong sgt ! Please read this too : http://imanhaalani.blogspot.com/2011/12/kpop-whats-wrong-with-kpop.html

    Thank you :)

    ReplyDelete
  22. tak patut statement bunkface to..sepatutnya as artist yang sama2 cari mkn dlm industri ni..diorang kenalah hormat satu sama lain..setahu saya, tak pernah lagilah dlm twitter yg menunjukkan bahawa artis korea kutuk artis sini..what for diorang nak kutuk?? diorang pun tak kenal artist kita..so, artis kita jgnlah kutuk diorang sbb artist kita ni, knl rapat sgt ke dgn diorang..come onlah..dah tak popular cari kerja lain..jgn asyik tambah dosa je..

    ReplyDelete
  23. Kenapa lah , ramai sgt anti kpop ni weh . Aishh , tak phm aku laa . Pun adui ! AKU MINAT KPOP SO WHAT ? Forever K-pop lover !

    ReplyDelete
  24. haiyakkk~ wahai sam bunkface, awak rambut panjang mcam ppuan! DOSA! awak pki rantai? DOSA! so awak xyah na ckp psal org laen? oke? btulkan semua diri awak dulu! and AZHAR, PLEASE kasi ak link yg mnunjukkan artiz kpop kutuk artiz lua or kate concert kat Asia low standard ke hape~ slama 5 tahun ak pengiku setia berita ALLKPOP, x pena pown dnga pasal tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. woii yg kpop pakai baju seksi tu apee ke bendanya
      takkanla ko nk kate pahala pulak

      Delete
    2. Nampak sangat kau ni narrow mind. Yelah, artis kpop tu dah sah-sah yang dia tu kafir. Kenapa kau tak nak complain pula yang artis Malaysia ni pakai seksi-seksi. Ada je artis Malaysia pakai seksi nampak lurah. Ada je artis Malaysia yang beragama Islam tapi tak tutup aurat.

      Delete
  25. korang peminat kpop terlalu emosional sangatla

    ReplyDelete
  26. FUCK K-POP!!! BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!! K-POP BODOH!!!!!!!!!!!!! BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO K-POP!!!!!!!!!!!!!!! PENYANYI K-POP KAFIR LAKNATULLAH!! KAFIR DUK TAYANG AURAT KT LELAKI2 PASTU DOK TAMBAH2 DOSA ORG ISLAM! BAGUS SANGAT LA KORANG SOKONG K-POP TU, BLEH SHARE DOSA SAME2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kpop tayang aurat? of course lah diorang tanya aurat sebab dia bukan islam. tapi kitorang tak follow diorang punya style kan? tu dosa diorang.. kau tanggung dosa diorang ke?? bukan lah nak menang kan diorang ke apa. tapi artis malaysia ni nama islam tapi tayang aurat juga kan? islam kat IC je ke? ape cite ni beb? aku minat kpop sebelum diorang famous kat Malaysia lagi. agama aku tak lupa. tapi bile diorang dah famous kat Malaysia mulalah ada yang tak puas hati. aku ada jugak minat artis Malaysia. kita manusia. sifat perangi semua lain-lain. macam kau tu takde dosa lah pulak kan.. PST! cakap orang ikut sedap mulut kau je. artis orang putih orang hitam kat luar sana pun famous kat Malaysia jugak sampai terfollow music diorang. aku tak kisah pun. FUCK KAU MUKA KAU LAH BODOH! sorry to say. tapi.. take a note lah ye.

      Delete
    2. amboiiii jdi yg ko tergoda sndiri tu bukan ko yg tmbah dosa sendiri ke? hahahaha!! paloi!

      Delete
    3. oooo artis korea tyang aurat kome NAMPAKKK,yang artis malay tayang TUBUHHHH.kaw taknampak ke????

      Delete
    4. giler la ko nie!!!! dah sah2 artis korea tu bkn islam mmgla tak reti tutup aurat!! aurat pon dorg x tau ape.. minat kpop pon jadi masalah ko!!

      Delete
    5. cakap pasal dosa plak .. mcm ko x pnah tgk pompuan pakai seksi ... bajet je la ko ne ... hipokrit tul .. kpop love forever <3

      Delete
  27. oh ehmm . wait nak cakap sikit . Hi , assalamualaikum ;)

    err SJ time super show tak miming ok . Biar penat macam mana pun . Sebab , SJ tahu yang ELFs terima mereka seadanya . Suara dorang ok apa ;) btw .. Kalau ye pun bunkface nak Malaysian fans support musik tempatan .. perlu ke sampai buka aib orang lain ? Kinda macam menghina , memburuk burukkan orang . kan ke dosa ? heh . Retis kpop tak pernah bash orang lain . Respect others please . Annddd lagi satu . About miming .. ermm .. rasanya semua kpoppers tahu kot yang retis kpop tu rajin miming . Kami tak pernah kisah pun . Plastic surgery tu .. Their own sins lah kan . kubur masing masing . Kami kpoppers ni pun minat bukan sebab rupa je . ehm , ada juga yang tak kacak macam Gary tu .. kitaorang masih minat sebab perwatakan mereka , how they treat others , how he act , their personalities is the most important one . Maybe ada kata , biasalah depan camera . So , at least they know how to capture our hearts kan . Ini dok bash guna media , tersebar sana sini mengutuk retis lain . Ingat tambah peminat ke ? Tambah musuh tambah anti adalah . Lagipun , bukan semua retis kpop ni buat plastic surgery , dear . Ada juga yang natural beauty . Tak apa sebagai ELF , inspirit , angle , baby /kpopper/ saya maafkan Sam 1/2 . Setengah lagi tu sila mohon maaf sendiri ye :)

    Sekian ;) hik sorry story panjang sikit . kbye

    Adios . Salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumslm ;) setuju sgt dng pndpt awk. In addition, korean celebs did miming a few times..tpi klau fkir logik spe je yg boleh nyanyi smbil menari ? Dance is a culture.in korea, so dont ask mengapa derita yg dicari. you could say dat majority of koreans know how to dance. paling cikai pun poppin'. Tpi ad jugak artis yg nyanyi all their hearts n soul on live programmes. take a look at TVXQ and BoA try dgr dog pny MR removed. They deserve every respect for their ability of singing while dancing songs like only one and before you go. its not easy u know to sing while trying to control your vocal intensity and to deliver song messages throuh body language. It takes a lot of effort.

      Psl plastic surgery pulak. Tk boleh nk ckp ap sbb its human nature to look at beautiful things even though its fake. lgpn tkde hukum yg melrgg utk bt dorg bt surgery. on top of dat, korea is the best in producing cosmetics, klau dh terer dlm bidang human skin mmg la byk klinik surgery kt sne. even produk simplysiti is made in korea. Klautry listen nk kata korean tu auto tune je lebih or as u call it audio techno,

      I truly understand sam nk malay teens sokong music tmptn, tpi mstilah kena pd cara. Islam pun menggariskan, klau nk naikkan smgt org bkn dng menjatuhkan the other party.

      Delete
    2. Yess, that's it , why not others ade pemikiran yg mcm ni ? think wisely guys ! Come on peeps ! wake up . Jangan lah mnjtuhkan yg lain sbb dorg xbgus(maybe) . Or maybe korg rse jtuhkan org lain akan mnutup klemahan korg ?

      Delete
  28. k-pop punya artis mai sini hang hisap kote depa sorang-sorang..bitch!

    ReplyDelete
  29. Jangan biadap sangat okay. I'm Kpopers and I also a bunkers. so what the problem? tak payah emo sangat la der. buat sakit hati diri sendiri je.Our religion teach us to respect each other.tu diorang punya pasal lah lagipun diorang tak spesifik kan pun.memang ada artis kpop yang setakat miming and buat plastic sugery.menda tu memang wujud but we as kpopers we know lah siapa yg miming or siapa yg tak miming.please dont blame them like all of this were their fault.Sorry.just saying.

    ReplyDelete
  30. Okay mcm ni lah. Tak baik kutuk artis malaysia. Sbb dorng pon cari makan gak. Cume kali ni Bunkface mmg salah. Dorang x tau ke, kpop fans ni "gila". Dorng bole buat mcm2 kat korng kalo ape2 jdi (bace article kat google kalo nak tau "gila" nya dorng ni"). Agak berani gak tindakan korng sbnrnye. Ingat okee bunkface, kpop fans global tau. Smua negara, negeri or 1 dunia kenal kpop. Wave dorng kuat dri 1 dunia. Kalo korng nak tgk sume kpop fans dari 1 dunia tu BASH korng kutuk lah lagi. And also, Dear haters, stakat baling sampah tu baik x pyh lah. Nnt kalo artis malaysia pegi luar negara tgk lah ape akn dibaling pulak. Maybe BATU kot. Ingat eh, bukan dorng yg start dulu. Tpi org malaysia yg bnci kpop ni yg mulakan dulu. Now wait and see ape yg org lain akan buat pula bila dorng dpt tau hal ni. Karma will hits u back people. Show some respect laa bile org lain dtg sni. Malaysia jgk yg dpt nme buruk. Hish !

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup , just agree ! jngnlah sbb this thing , we have to blame sume Mlaysian artist . It just this time, Bunkface slah . nxt time, think wisely lah . and btw, jngn kite pulak mngutuk org sane sini . If memang bunkface bgus , respect others yg nk jd bgus jgk =)

      Delete
  31. klu artis local mau kutuk artis luar, make sure creativity dorg dah setanding dgn mereka.even artis local buat MV pun asyik di tamannnnnn jak.. tidak boring ka? =.=" bukan mau merendah2kan musik local.but before you talk, think. diri itu sudah layak ke nak kutuk?jangan buat malu negara sebab kata2 low class mcm tu.okay?klu org buat plastic surgery and sda admit, ok la org mengaku dosa.knp artis local yg botox muka tida pula mau mengaku?jangan hipokrit dgn diri sendiri tu..

    ReplyDelete
  32. Maka ketawalah semua syaitan, dan bangsa2 asing yang memang dari dulu cuba cuba untuk menyesatkan anak-anak muda dengan pelbagai medium; yang mana dalam kes ini, muzik. Berpecah-belah sesama kita semua dek perselisihan pendapat terhadap satu isu yang tak sepatutnya diagung-agungkan.

    ReplyDelete
  33. aq pon mnyampah gak dgn kpop..haha. tmbah2 klu remaja2 yg xcukup akal yg taksub sgt dgn kpop..so stupid la.. korg sokong kpop pon korg dpt ape? haha. xpyah nk taksub sgt la, sedang2 suda..sbb tu org mnyampah dgn fans kpop ni.. about the surgery, klu ko nk tgok muke asal dorg, tgok muke citizens korea utara..haha... muzik dorg xde la best mane pon but the truth is dorg tarik prhatian remaja dgn rupa yg ensem(muke plastik) and then pakaian yg mnjolok mata n tarian yg menghairahkan..admin xpyah nk poyo la ckp suke sbb muzik bkan psal rupa..dafuq.. haha. klu dorg x ensem, xlawa xde nye korg nk tgok..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HEBATNYA KALIAN ! LOL BENDA MACAM NI PUN KECOH! RESPECT OTHERS AND EVERYTHING WILL BE FINE ! TAK PAYAH NAK SOKONG MANA MANA PIHAK HAH SEKARANG DUA DUA BELAH SALAH

      Delete
    2. Duhh bistu artis luar negara artis malaysia yang ISLAM pakai menjolok mata asal ko tak nak cakap lak? Yg korea sah sah lah dorang tuh bukan ISLAM nak pakai camne pun lantak lag.kisah kah sikit artis malaysia yang pakai baju serupa mcm x pakai baju.

      Delete
  34. Haha. Tak kisah la drg miming ke, plastic ke. Yang penting drg tu berjaya menghiburkan org dgn performance drg dan memang terbukti cara drg tu berhasil, tgk je la. Satu dunia tau kpop. Peminat merata dunia. Tp artis malaysia ni ? Hampeh je ader.. dah la menyanyi melalak2 . Persembahan pun bosan lah. Tak attractive langsung. Kalau nda menyanyi kaku je. Baik pasang radio or mp3 dgr je.nak banding artis malaysia ngan kpop memang jauh lah. Dan satu lagi attitude artis malaysia ni. Suka sgt kutuk org. Mungkin korang rasa korang bagus?. Guys think of this, bila kita happy, jantung kita sehat, bila jantung kita sehat. Lambat mati ooo. Xyah nak ckp la kalau org malaysia ni rajin sgt nak exercise haram jadah. Hoho. Fikir2 kan la yer.

    ReplyDelete
  35. Okayy this is so true , i just hope bunkface read this . Bodoh punye bukface.

    ReplyDelete
  36. this is awesome...i really love it...
    bunkface memang xtau nk fikir seblm ckp dia org ingat yg diaorg tu bgus sngt ka da la muka pun mcm pa....

    ReplyDelete
  37. Ok, seriously, to be frank I'm a bunkers and kpopers. I love both. But, what is done by Bunkface is unfair. Do they have to 'boo' kpop bands. Why they should be so anti-kpop? Why don't they anti-Christian, anti-Israel? Why don't they 'boo' those who attack Palestinians? Do Kpop bands ever bash Mlaysian artist? I don't think so. Why not Malaysian artist tunjuk ckit appreciation to them? At least, Kpop bands have tried their best to delight audiences. Cuba fikir ckit,mcm mne kalau rkan artis Malaysia yg lain kena 'BOO' kat negara luar ? what u guys feel ? Just friendly reminder, jngan smpai bunkers yg lain hilang rase respect to Bunkface .

    ReplyDelete
  38. Kpop haters rosakkan imej negara..They booed at korean artists... What if their favourite artists receive the same treatment??? And I thought our country motto is 'budi bahasa budaya kita'.. Mana budi bahasa orang yg anti kpop.. I'm not a kpop fan... Just want to share my opinion..

    ReplyDelete
  39. Salam from Indonesia

    I'm a Kpop fan and I am indonesian who had spent more time living in Malaysia. I'm just saying, perlu sgat ke kpop haters sampai nak kutuk2 kpop smpai mcmtu sekali? apa yg korg dpat? xdekan? and bunkface, popular in Indonesia? you serious?? Aku ada tanya temen, siapa sih bunkface? they were all like, who's that shit?? jgan sebab ur attitude u lost ur fans la bunkface. kalau pun nak nk dpatkan local music supporters ada caranya, not by bashing others. I know who this bunkface is because I was in Malaysia, I used to listen to their songs dulu, like situasi, silly lily, you name it. but skrg dh tau yg attitude diorg mcmni, malas dh nak support diorg.

    FYI, i dont really enjoy listening to indonesian songs, well some of them are nice, takut juga nanti org ckap i dont support locals, but music is universal.. and citarasa pun masing-masing, suka hati org la nak support music mana yg nagus asalkan tak haram. satu lagi, kalau lah kpop ini buruk sangat dan xbagus because of miming, PS bla bla bla, tell me why they are expanding their fandom? people can judge la, mana yg bagus and otherwise... so bunkface, still i dont see the need to bash other musicians.. you are one too, why dont support each other? nanti kalau kau yg kena bash tau pulak sakit hati statement itu ini. seriously la sam, is bashing kpop makes you feel a better artist? grow up lah ya?

    ReplyDelete
  40. again with the kpop haters..seriously..kite nk masuk muzik luar and jd ppular..xpe..tp ble artis luar msuk mlysia n ppular..there you go..glabah x tentu psl..jgn nnti org kte buat psembhn kat luar kne baling btu or sampah korang nk slh kn diorang sbb kte yg mula dulu..

    ReplyDelete
  41. musik tu kan seni, seni tu maksudnya apa halus, so why just kita respect je aliran muzik msng2, minat kpop tak bermakna kita tak hargai artis kita,time hindi dulu, artis kita slah kan kt sbb bg sokongan kat filem hindi, pastu msk plak artis indon, salahkan kita bg byk peluang kat artis indon, skrng time kpop plk still isu yg sm, smpi bila kita nak slhkan artis luar aje, , pernah kita kaji knpa tu terjadi, betul ke sbb kpop tu hensem je, ramai peminat, to bias, must be have quality that make fan support theam, dlm kes bunface diaorg pun ada buat persmbhan kat luar negara, andai kata artis kat luar negara tu buat pkra yg sama kat diaorg br tahu,mcm mn nak kembangkan kerier kat tmpat orng klu artis luar negara yg dtng kat negara kita pun kita tak hormati, musik juga global so artis kita pun mugkin diberi peluang mbuat psembhan kat negara luar, andai artis negara luar tanya mcm ni kat artis kita, betul ke artis kita ni tak suka artis luar buat persembhan kat negara kita sbb peminat lari, tak ke kesian artis kita nak mjawab huhuhu

    for me muzik adalah hak masing2 sbb telinga yg mendengar je yg faham, kita tk kan faham kenapa org bkn korea dgr lg korea, org cina dgr lgu tamil, org india dgr lagu siam,bg artis malaysia kami peminat tetap sokong anda, namun quality psembhan dan lagu hrs dipertingkatkan supaya membeli album atau konsert lebih berbaloi,

    ReplyDelete
  42. k-pop ny freemanson la beb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis justun bieber bagai yang korang sanjung tuh apeee??bukan freemanson??haa ape ker bodo sangat.

      Delete
  43. Bunkface buat malu Malaysia!! Lepas ni msti SM tak nak datang Malaysia.. ko rasa ko taiko sgt ke Sam? gua kenal lu pon sbb adik ko yg cun tu je.. x reti lngsung nk hormat ttamu... lagi satu.. time ko nyangi tu, jgn bukak mulot luas sngt... tkot lalat msok..

    ReplyDelete
  44. Hangguk ko freemason..ni kes taksub freemason la ni.asshole la ko!

    ReplyDelete
  45. http://shaberry92.blogspot.com/2012/12/bunkface-kutuk-kpop-perlu-ker.html

    ReplyDelete
  46. tak suke bunkface!! teruk!! die ingat die buat mcm tu ramai suke die?? da bagus sngt ke!! makin ramai benci adelah!! cemburu sngt ngn kpop tu nape!! diri sendiri tak betul!!! bbbbbooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo bunkface!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  47. Orang kolot dan berpikiran macam sampah jer akan buat statement banghal macam bunkface ni. Kalau ko music lovers ko dengar jer ahh semua laguuu.tak kisah lah lagu dari negara mane pun. Sebab kan orang macam kau lah bunkface industri music malaysia langsung tak ada kemajuan.

    ReplyDelete
  48. dik, abg tengok adik ni mcm org aprika je
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/305945_580422228638329_1915931014_n.jpg

    nape adik x minat dgr lagu jazz atau rap afro-american?

    ReplyDelete
  49. sapa yang hater ni memang sakai . bukan kacau hidup kau pon kpop ni . sape nak layan , layan ah . yang memang dah sendat padat otak yang taknak terima benda lain dlm hidup tu , TAKPAYAH LAAA AMIK TAHU , PAHAM ! aku takpaham betul dengan dorang semua ni . dorang ni berlumba2 nak jadi lagi bagus antara satu sama lain . kalau sesetengah artis kat malaysia ? menjatuhkan sesama sendiri adalah ! otak kau macam otak budak darjah berapa doh !

    ReplyDelete
  50. ramai juga abg lihat peminat2 kpork ni.. eh kpop, silap, yg rupa mcm sakai, negro, mamak, jawatempe, kelatebudu, kelingpariah, cinabukit tetapi bermimpi & memuja lelaki2 korea kpop yang berwajah ibarat bapok.. kenapa ya? kasihan lah kami ini lelaki2 melayu asli berwajah tempe & budu ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. sedehh saya baca statement abang tempe budu tak laku neh...jelly dngan muka kpop yang jambu lagi hensem sampai sanggup keluarkan statement simpati mintak disayangi dari peminat kpop. kurang kasih sayang ker abang tempu budu oit!~~ kekekeke gelak guling-guling XD

      Delete
  51. I'm super fan of local scene, u.k & u.s scene. kpop? no feeling bout them. if the song is catchy, layan je. but surely, i never hate them. like milo ads said, hak bermain hak kami. people always hate others whose better than them.

    ReplyDelete
  52. i'm fanboying kpop.x usahlah si bunkface nak kutuk kpop sbb rezeki masing.maybe tu rezeki dyorang xyah nak ganggu rezeki dyorang.rezeki bunkface maybe lepas dyorang ke.sabar lah cikit.

    ReplyDelete
  53. untuk orang yang benci kpop, senang je. Kalau korang taknak artis yang korang suka kena kutuk, then jangan kutuk artis yang orang lain minat. Siapa yang korang suka, Taylor Swift? Chemical Romance? Jangan sampai saya kutuk group and artis yang korang suka sudah. Hormat orang lain baru orang hormat kita. Betul kan? ^^

    Benda ini pun termasuklah kpop lovers. Jangan lah sampai cakap and kutuk benda buruk pasal bunkface. Saya tahu diaorang kutuk kpop and I hate it but come on, kalau tak nak anti kpop makin benci kpop, then stop bashing others. Be neutral guys. Tak susah kan? ^^ Saya tak benci bunkface, cuma tak ambil tahu. Malas nak ambil tahu. So, kpop haters, mulakan sesi tak ambil peduli anda pasal kpop. Nanti kami kpop lovers pun tak ambil peduli pasal minat korang. ^^

    Ni saya dah try cakap sebaik mungkin. Kalau korang masih tak faham, tak tahulah nak cakap apa. -.-

    And kepada laki yang fikir semua perempuan yang suka kpop tu gedik, then jangan fikir camtu. Saya pun suka main games, saya suka Pewdiepie walaupun dia banyak mencarut, saya suka kereta, gadgets, anime and saya benci handbags, tak suka pakai makeup and others lah. Bukan semua perempuan yang suka kpop tu gedik and jangan fikir semua laki yang suka kpop tu gay. Kadang2 laki yang suka kpop nilah yang romantiknya. And minat yang sama buatkan hubungan makin rapat kan? ^^

    ReplyDelete
  54. Replies
    1. Lol baru tahu ke? Lame sial gila babi kau.. kpop mmg gay pon? Problem?

      Delete
    2. ada setengah mv2 dorg nie laki cium laki.. memang gay kot

      Delete
  55. sorry nak bg comment -ckit erk...saya mnat kpop..n sya pun skong jgk local music..tp sy mmg tak puashati ngan bunkface...2..fkir drang bgus sgt k...lg satu yg BF 2 cbuk bnci kat kpop n tak suka bab alsan yg drang bg 2..hbis 2 yg drang buat lagu almost 90% lgu kat album drang 2 lgu inggeris apa ke jadahnya...byngkan je 13 lgu dlm album drang 4 buah lgu je lagu melayu ok...BF 2 skong sngat ke industri tmpatan klu g2...nmpak sngat drang 2 skong lgu barat...so apa plak slhnya klu half of the malaysian people lyn kpop...hram 1 lgunya pun aq tak pernah dngar aq taw bunkface nie bab adik sam yg cntik 2...so just nak inform kat sapa2 la yg bca..mnat terplang ngan diri sndri ok...kpop bkan trknal ngan music drang je tp drama drang yang best n variety show yg mmg funny...n BF ptutnya bljar budaya drang yg hormat kat orng lain...that all from me sorry 2 interrupt...krang ptut bngga bab mv korea ada ltak bendera malaysia lg tak caya tngok mv pink romance...dah mention in early comment...maaf klu i hurt anyone feelings...thank

    ReplyDelete
  56. artis melayu bajet

    ReplyDelete
  57. artis melayu tak otak

    ReplyDelete
  58. Betul gila apa yg admin ckp... Salah ke minat kpop.. Honetly eh.. Kpop ngan Malaysia nie sesama asian... Artis malaysia banyak 'mengidolakan' artis barat K. And artiss barat pakai mcm x cukup kain..buat anak sesuka hati at least Kpop pakaian berpada2 sikit x de terbelah dkt boobs ke apa ...Senanya artis malaysia nie jealous kot sbb most of Malaysian minat kpop.. and ada jugak minat 1d bieber semua..x de lah nak meroyan... huh x fhm lah ngan artis malaysia nasib baik ada artis malaysia yg minat kpop.. Nazim Othman.. syukur lah ada dia yg boleh back up kpop..

    ReplyDelete
  59. Bunkface tu busuk hati dengan K-pop sebab diorang punya lagu macam tahik hidung hahaha bongok punya Bunkface and to haters K--pop FYI korang tu minat English ingat diorang tu suka korang?Hahaha sekurang-kurang K-pop selalu datang Malaysia yang English tu aku tengok bila nak popular baru datang Malaysia pegilahhhh!!!!!!!!!!!! I hate English x 1 000 000

    ReplyDelete
  60. Hahaha ! Ye tgok kpop memang tak haram. Tapi kalau tengok peha artis perempuan diaorg tu pun tak haram ye. Ohh ._. . Well artis Malaysia pun ada yang tak tutup aurat dengan sempurnakan . I know but tak payah la sampai kutuk artis Malaysia yang Lain. Btw Bunkface memang bersalah sebab kutuk Dan baling2 sampah kasut bagai. Tapi artis kpop yang peluk perempuan bertudung tu pun macam tak patut, sebab ni Asia dorg patut tahu orang Asia lagi2 Muslim tak boleh mcm tu. If you know what I mean . Kita tak boleh judge sebelah pihak je. Yang benci kpop pun janganlah sampai baling2 sampah bagai, we should show some respect . Yang dah lepas jadikan iktibar . Yang tak suka artis Malaysia atau bunkface pun janganlah kata macam industri muzik kat malaysia ni macam taik Sgt. Rilek je. Aku tak sokong mana2 cuma rasa dua2 bersalah dan patut jadikan semua ni sebagai iktibar. Kalau gaduh pun tak bawa ke mana. Peace.

    ReplyDelete
  61. aku suka irama Malaysia.. jiwa orang Melayu..

    ReplyDelete